Lifestyle

20 food vragen aan mezelf

Via De Groene Meisjes kwam ik terecht op de post ‘food vragen aan jezelf’. Zelf krijg ik soms vragen voorgeschoteld over wat ik als ontbijt eet of hoe ik mijn hoofd boven water hou op restaurant. Bij deze doe ik het allemaal uit de doeken! 😉

1. Wat is je favoriete ontbijt?

Tot een goed jaar geleden at ik alleen maar cornflakes als ontbijt of witte boterhammen met confituur. Geen betere manier om een suikerverslaving te onderhouden zou ik zo zeggen. Ik draaide mijn knop om en koos ervoor om elke ochtend havermoutpap klaar te maken. “Niet-te-eten!”, dacht ik in het begin, “Dit smaakt naar niets?!”. Dus besloot ik te experimenteren met havermout. Nu eet ik niets liever dan havermout met banaan en pindakaas, met muesli, agavesiroop en gedroogde veenbessen, met fruit, noten en honing of met gebakken appel of peer in honing en gember. Een stevig ontbijt, dat mag je wel zeggen. 

2. Hoe drink je je koffie?

Kort: ik drink geen koffie. Ik ben ervan overtuigd dat je die energieboost ook uit sapjes of dergelijke kan halen, maar ook daarnaast ben ik gewoon geen koffiedrinker. Too bad, het ruikt anders wel heel lekker. 

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje? 
Als ik het thuis zelf maak, is het zonder twijfel een broodje of boterham met avocado, een spiegeleitje en rucola. Ergens anders neem ik al snel een broodje Serano of Parmaham : pesto, mozarella, ham, rucola en zongedroogde tomaatjes. Hemels. 
4. Soep of salade?
Een ‘goei soepke’ in de winter, en dan liefst nog met wat balletjes en een goed stuk donker brood. 
5. Wat is je favoriete kookboek?
Power food, het kookboek van Rens Kroes. God, had ik het maar zelf geschreven. Alle recepten worden zo leuk gebracht en eens je wat ingeburgerd bent in de foodie wereld zijn ze ook erg makkelijk om klaar te maken. Daarnaast is ook Pascalle Naessens een van mijn favoriete keukenprinsessen. 
6. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Ik ben en blijf een zoetebek. Vandaar dat je allerhande cakejes geregeld op mijn blog ziet voorbij komen. Denk maar aan de chocoladecakejes met banaan en pindakaas, met geitenkaas en veenbessen of mijn bessen muffins
7. Welke keuken is jouw favoriet? 
Onlangs bracht ik met vriendinnen een vakantie door in Griekenland waar we mochten genieten van hun lokale lekkernijen. Al die groenten, feta en traditionele gerechten.. Oh, bring me back. 
8. Wat is je favoriete food film?
Als ‘Ratatouille’ en ‘Charlie and the chocolate factory’ meetellen, dan zijn ze dat! Ik geef het toe, op dat vlak moet ik nog wat bijbenen. 
9. Wat is je guilty pleasure? 
Mag ik hier een hele lijst neerschrijven? Op nummer één staat zonder twijfel een lekkere, verse, sappige, goed gekruide, met warme broodjes geserveerde lasagna. Can’t help it, het is sterker dan mezelf. 
10. Wie is je grootste inspiratiebron?
Om eerlijk te zijn, heb ik niet echt één inspiratiebron. Vaak kruip ik in de keuken en begin ik zelf wat te experimenteren met 90% kans op slagen en 10% goed geprobeerd. Ik geloof, denk ik dan, dat ik mijn eigen inspiratiebron ben?
11. Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken is zoveel goedkoper, gezelliger, en vaak ook lekkerder! Nog wat extra parmezaan? Raspen maar! Nog een wijntje? Doe maar vol! En dit alles zonder naar je portefeuille te kijken. Wél ga ik graag op tijd en stond eens goed en lekker eten, maar toch verkies ik het om het thuis gezellig te maken. 
12. High end of low profile?
Anders gezegd: ben je een big spender of een gierigaard? Wel, met trots ben ik een gierigaard. Als student is het steeds opletten geblazen. Ik kick er net op om met zo weinig mogelijk geld, of met restjes, toch iets lekkers in elkaar te knutselen. 
13. Wat is je lievelingsrestaurant? 
Oh, cant’ choose. Momenteel gaat mijn hartje sneller slaan van de tapasbar Sava in Mechelen. Heel gezellig daarbinnen; daar kan je uren blijven kletsen (en eten!). Het is ook eens iets anders. Niet dat ik de typische gerechten uit ons klein landje niet waardeer, maar nieuwe smaken zijn altijd welkom! 
14. Boodschappen doe ik bij..
Colruyt. Punt. Wel doe ik mijn ‘lunch’ boodschappen soms bij Exki of The Foodmaker
15. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb:
Ik herinner me nog dat ik tijdens mijn vakantie in Portugal heel lekker heb gegeten. Lekkere visjes en de overheerlijke Pastéis De Belém: dit zijn kleine roomgebakjes met een smaak waar ik niet eens aan kan beginnen om uit te leggen. 
16. Wat is je favoriete cocktail?
Deze kent een gedeelde plaats: mojito en gin tonic met een lichte voorsprong voor de eerste. 
17. Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal? 

Too bad, zoals ik hierboven al zei: ik lust geen koffie, maar voor George Clooney doe ik wel alsof. 
18. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? 
Ik gebruik honing in bijna alles wat nog gezoet moet worden. So, don’t take the honey. Ohja, ook nog havermout, bananen, yoghurt en fruit. Ja, dat ook nog. 
19. Mijn favoriete snack is?
Een van mijn zelfgemaakte cakejes, yoghurt met granola of een zelfgemaakt sapje. 
20. Wat staat er op mijn food bucket list?
Ik zou heel graag kleinschalig koken voor anderen; in een koffiebar, een brunch bar of mijn eigen online shop/afhaal winkeltje openen. Dromen mag natuurlijk, but “dreams don’t work unless you do!”. So I’m working on it ;-)! 
Herkennen jullie je in een van mijn antwoorden of heb je nog ergens een tip of suggestie dat ik zeker moet proberen? Laat maar horen!