Light Lunches

Bananenbrood

Banenenbrood gezond recept

Om je vingers van af te likken, in de ochtend, middag, avond.. Just stay with me baby, mama is here! Super lekker dit bananenbrood! Op het eerste zicht lijkt het misschien moeilijk om zelf een brood te bakken maar dat is helemaal niet zo in dit geval! Alles samen mengen en de oven in.

Wat heb je nodig?

 

  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 50gr ontpitte dadels
  • 100gr amandelpoeder
  • 60gr havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Verschillende noten (handjevol). Notenmengeling kan je zo in de winkel kopen.
  • 1el honing/agavesiroop
  • Optioneel voor in het brood: twee handjes rozijnen, veenbessen of een eetlepel pindakaas
Verwarm de oven op 180°. Mix eerst de havermout fijn tot je poeder krijgt. Mix vervolgens de bananen en de dadels met de blender. Klop de drie eitjes los en voeg hieraan het amandelpoeder toe, de havermout, het bananen/dadel mengsel en het bakpoeder. Meng er tot slot nog 1 eetlepel honing door (en je eventuele extra’s).
Verdeel het mengsel over een bakvorm/cakevorm/eender wat voor vorm er strooi er de notenmengeling overheen. Zet het geheel voor 45 minuten in de oven, haal het uit de vorm en laat het afkoelen (of smul al een lekker warm stukje naar binnen met wat pindakaas of confituur, yum!).