Holy Breakfast, Superfood Snacks

Gezonde Havermout Pannenkoekjes

Havermout pannenkoeken
Geef toe: niets smaakt toch beter dan opstaan met een lekkere, zachte, warme, smeuïge, zoete, hartige pannenkoek? Of thuiskomen van een avondje uit: te hongerig om direct te gaan slapen maar te lui om nog iets klaar te maken. Sounds familiar? Pannenkoekjes kan je meestal wel enkele dagen houden. Dit receptje gebruik ik altijd om mijn havermoutpannenkoekjes klaar te maken!


Wat heb je nodig?

  • 1 eitje
  • 150gr havermout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 250ml melk (amandelmelk/sojamelk/magere melk..) Ik gebruikte hier halfvolle melk.
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 banaan

 

Havermoutpannenkoeken

Mix dit alles met een blender en laat een minuutje of 10 rusten. Zo wordt het mengsel nog wat steviger. Vervolgens neem je een pan en laat je wat olijfolie goed heet worden. Giet het deeg in de pan zodanig dat het kleine rondjes worden (Giet niet direct té veel in jouw pan. Je zal zien dat ze nog een beetje groter worden bij het bakken). Enkele minuutjes aan één kant bakken, aan de andere kant, en klaar!

Op de foto van hierboven at ik de pannenkoeken met stukjes gebakken appel in 1el olijfolie/1el honing en bestrooid met wat gember. Voeg er nog wat pompoenpitten, rozijnen en walnoten aan toe en klaar is kees. Vers fruit, nootjes, honing, yoghurt,.. smaken hier dus hemels bij! Dus, zoals beloofd: lekkere, zachte, warme, smeuïge, zoete, hartige pannenkoekjes!