Light Lunches

Boterham met zalm en ei-mimosa

Boterham met zalm en ei-mimosa

Halt, stop, op zoek naar een makkelijke boterham? Deze is geïnspireerd op een versie die ik al-tijd bestel bij Le Pain Quotidien. Ik ga hier geen reclame maken, maar die moet je écht eens proberen daar! In tussentijd, het is crisis, maken we hem gewoon lekker zelf! Dit is een basisreceptje, laat de keukengodin dus gerust in je los en top wat af met rucola, gooi er nog wat parmezaan op, probeer andere kruiden of eender wat. You go girl!

Wat heb je nodig?

  • Twee sneetjes spelt/waldcorn/.. brood
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • 3 hard gekookte eitjes
  • 1/2 citroen, het sap
  • peper, zout en wat verse bieslook

 

Hoe ga je te werk?

  • Laat water koken en kook de 3 eitjes voor 10 minuten
  • Besmeer de twee sneetjes brood met wat boter
  • Leg op elk een sneetje gerookte zalm, kruid af met wat peper en zout
  • Pel de gekookte eitjes en plet ze met een vork. Voeg heir het sap van de citroen aan toe, samen met een goeie snuif peper, zout en de verse bieslook in stukjes.
  • Verdeel de eitjes over de zalm

Hoe makkelijk -én gezond, want choco is ook makkelijk, weet ik- kan een boterham zijn?!