Recipes, Superfood Snacks

Chocolade over van pasen? 2 slimme recepten!

Zelf probeer ik zo weinig mogelijk chocolade in huis te halen (anders sneuvelt deze toch binnen de twee uur), maar met Pasen, da’s een ander paar mouwen! Ik hoor horrorverhalen van kilo’s en kilo’s chocolade die het huis worden binnen gesmokkeld, en vervolgens nog maanden in de kast blijven liggen, om vervolgens dagdagelijks een kopje kleiner gemaakt te worden.

Waarom jouw voorraad chocolade niet in één keer wegwerken, en vooral herwerken naar iets beters?! Voor deze twee recepten kies je voor pure chocolade, de overige ingrediënten heb je als foodie vast en zeker wel in huis staan! Laat het smaken!

 

#1 Chocolade-kokosnoot bliss balls

PC: www.ifoodreal.com

 

Dit heb je nodig 

  • 200 gr zwarte chocolade, gesmolten
  • 1/5 kopje ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 kop kokosnootschilfers
  • 1/4 kop havermout
  • Indien gewenst vanille-extract

Zo ga je te werk

  • Verhit in een steelpannetje de chocolade voorzichtig tot wanneer deze volledig gesmolten is.
  • Voeg hierbij de ahornsiroop of agavesiroop en vanille-extract.
  • Voeg hier vervolgens steeds al roerend de kokosnootschilfers bij, en tot slot de havermout.
  • Zet het geheel in een kommetje 10 minuten in de diepvries om snel te laten afkoelen.
  • Schep met een kleine ijsschepper, of eigenhandig, kleine bolletjes uit het mengsel, rol deze met de handen mooi rond en verdeel ze over een bord met bakpapier. Zet het geheel vervolgens opnieuw 40 minuten in de diepvries.

 

#2. Chocolade Crackers

PC www.tasteloveandnourish.com

 

Dit heb je nodig 

  • 400 gr gesmolten zwarte chocolade
  • Twee handjes gepelde pistachenoten
  • Twee handjes pecannoten
  • 1 handje veenbessen
  • 1 handje amandelschilfers
  • Chia-zaad, lijnzaad, maanzaad

Zo ga je te werk 

  • Laat 400gr zwarte chocolade smelten in een steelpannetje.
  • Neem een ovenschotel of schaal, en verdeel hierover een vel bakpapier. Verdeel de gesmolten chocolade met een dunne laag over de bodem, en verdeel tot slot de overige ingrediënten naar eigen smaak over de laag chocolade. Zet het geheel voor 1 uur in de diepvries en bewaar het vervolgens koel in de koelkast.
  • Stukje? Snijden doe je met een pizzaroller!