Holy Breakfast, Superfood Snacks

Chocoladecakejes met banaan en pindakaas

Word hier maar eens mee wakker! Dat ‘ochtendstond goud in de mond heeft’, is in dit geval werkelijk waar. Deze chocoladecakejes met banaan en pindakaas geven je alles om de dag door te komen: een verzadigd gevoel, voldoende proteïnen voor of na een workout, lekker zoet als tussendoortje of als dessert om dat allerlaatste gaatje op te vullen!

Zoals je op de Facebook pagina al wel kon lezen, ben ik afgelopen weken stevig ziek geweest en ben ik dat nog steeds. Doordat ik de griep had, gecombineerd met een longontsteking, zat er voor mezelf niet veel anders op dan binnen te blijven. Gelukkig ging rechtstaan en ingrediënten mixen nog nét wel en dus kwamen deze overheerlijke cakejes tevoorschijn na wat te experimenteren. Voor 6/7 grote cakejes:

 

Wat heb je nodig voor het deeg?

 • 150gr volkorenbloem
 • 130ml olijfolie
 • 3 eieren
 • 5el rietsuiker
 • 2el puur cacaopoeder
 • 3el honing

Wat heb je nodig voor de vulling?

 • 2 bananen
 • 2el pindakaas (eventueel met stukjes)
 • 2el agavesiroop (of 2el honing als je dit niet hebt)

 

Chocoladecakejes met banaan en pindakaas

 

 1. Verwarm de oven op 210°.
 2. Meng in een kom alle ingrediënten voor het deeg tot een glad beslag.
 3. Neem een klein kommetje en prak hierin de bananen samen met de pindakaas en de agavesiroop tot een gladde massa.
 4. Verdeel het chocoladebeslag in twee delen (of houd in je hoofd dat je slechts de helft mag gebruiken) en vul hiermee de bodem van de vormpjes. Vervolgens verdeel je alles van het banaan/pindakaas mengsel over de vormen. Tot slot werk je alles af met de andere helft van het chocoladebeslag. Het ongebakken cakeje ziet er dus als volgt uit: 1 laag chocoladedeeg, 1 laag banaan/pindakaas, 1 laag chocoladedeeg.
 5. Zet alles gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 6. Serveer ze warm. (Zie je dat ze al sneller té bruin worden/aanbranden, haal ze dan gerust een minuutje voor tijd uit de oven; de snelheid waarmee een cakeje bakt, verschilt namelijk van oven tot oven). Wil je ze graag de volgende dag eten als ontbijt? Verwarm ze dan gedurende 1 minuut in de microgolfoven.

Tast toe!

Chocoladecakejes met banaan en pindakaas
Chocoladecakejes met banaan en pindakaas