Delicious Dinner

Cirkle.be, Biologisch Belgisch

Dit pakketje kreeg ik 2 weken geleden aan mijn voordeur geleverd. Geloof me, ik was zelf ook benieuwd want ik had geen flauw idee wat ik wel of niet kon verwachten. Wat ik wel wist, is dat ik al verdoemd was om een fan te worden: bij elke bestelling die je maakt, gaat er automatisch 1 euro naar het goede doel van de maand! Yay, uitpakken!
Hoe gaat het in zijn werk?
Jij kiest wat je wil geleverd zien en wanneer. De dag waarop je levering voorzien is, trekt men erop uit richting markt, bio boer of winkel. Zo weet je zeker dat alles écht vers is én weet je waar jouw eten vandaan komt. Bij aankomst kan jij je afval van de vorige levering weer meegeven en zo kan Cirkle weer aan de slag om te recycleren! 
Wat zit er in het pakket?

Cirkle heeft -vind ik persoonlijk- een erg ruim aanbod! Je hebt de keuze uit: een groentenpakket, een fruitpakket, een groeten én fruit pakket, een vleespakket, een basispakket, een receptenkit en een ontdekkingspakket (met wijntjes enal, omnom). 
Waarom ook jij moet bestellen!

Wist je dat 90% van de boeren waarmee Cirkle samenwerkt een biocertificaat bezit? Een betere relatie tussen mens-milieu én duurzaamheid wordt daardoor gegarandeerd! Verder ben ik ook Pro het principe (naast je bent wat je eet), nu ook “weet wat je eet”! In de supermarkt staat er écht niet geschreven waar die koe of dat varken vandaan komt, maar bij Cirkle proberen ze dat zoveel mogelijk wél te doen! 
Daarnaast bieden ze ook fruit en groenten aan volgens het seizoen. Goedkopere prei of sappige appels? Ook jij zal het geweten hebben. Kies je voor de receptenkit, dan wordt je nu en dan uit je comfortzone gehaald en krijg je een recept voorgeschoteld waar je misschien niet zo direct voor zou hebben gekozen. Maar, geen nood! Lust je iets niet? Dat kan je doorgeven bij je bestelling en dat product wordt direct vervangen door iets anders van jouw keuze! Tot slot kopen ze enkel aan wat ze écht nodig hebben voor hun klanten en geen box meer. Zo wordt er niets verspilt en is alles dagvers!  
Mijn ervaring:
Makkelijk, lekker en érg goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor een goed stukje vlees betaal je al snel wat meer, maar bij Cirkle is dit volledig binnen proporties. Wél is het even wennen aan de recepten: worst én spek in één gerecht was toch weer een tijdje geleden dat ik me hieraan waagde. 
Een piepklein verbeterpuntje, liefste Cirkle: mijn vriend en ik zijn beiden nogal grote eters. Dus voor de doorsnee belg met een normale maag-capaciteit, is de hoeveelheid waarschijnlijk genoeg, maar voel jullie vrij om nog een schepje éxtra pasta en rijst in de zakjes te stoppen! *wink wink*
Mijn volgend pakket zal alvast uit een fruit en/of groentenpakket bestaan. Waar de receptenkit eigenlijk grotendeels het doel heeft jou tijd te besparen in de keuken, hebben mijn vriend en ik het vaak zò druk dat we -zonder dat we het zelf beseffen- weer eens 2 dagen beiden van huis zijn, zonder dat er gekookt wordt. Dus, indien je meestal mijn-leven-vliegt-voorbij-weken hebt, zou ik het goed inplannen wanneer je de levering laat komen. Ben je vrij tot zeer zeker dat je écht wel tijd hebt om thuis gezellig te kokkerellen én zin om wat tijd uit te sparen, dan zou ik zeker niet twijfelen! 
Nu jij! Woon of werk je in de buurt van Brussel, wil ook jij de lokale handelaars, boeren, buurtwinkels én goede doelen een hart onder de riem steken -PLUS!- kies je voor bewust eten, scrollen en klikken maar richting Cirkle.be !