Food, Recepten

Dé food trends van 2017

De food trends van 2017

Zijn trends overroepen? Misschien. Maar dat ze een invloed hebben op onze menukaart, dat staat als een paal boven water! De trends voorspellen namelijk wat jij hoogstwaarschijnlijk binnenkort eens zal bestellen. Laat ik jullie hierbij al voorbereiden op waaruit je zal kunnen kiezen!

#1 Veggie for the win

Vegetarisch koken is hot én in! Persoonlijk ben ik ook een grote voorstander van minder of zelfs geen vlees! Pinterest bijvoorbeeld zag vorig jaar dat er tot wel 3x meer gezocht werd naar veggie recepten, waar de traditionele lasagna en macaroni minder op ons bord terecht kwamen. Mijn favoriete ‘veggie’ brunchplek is alvast Le Pain Quotidien -mocht dat nog niet duidelijk zijn geweest -. Toast champignon, ik zweer het, to die for.

#2 Artisanale slagers

Halve tegenhangers, haf complementair: met de opkomst van bewuster eten, volgt ook dat we beter kiezen. Slagers en restaurants gaan zich meer inzetten om ‘artisanaal, ambachtelijk en vooral bewust’ vlees op de plank te krijgen. Wat je bestelt, krijg je onmiddellijk en vooral vers op jouw bord.

#3 Ontbijt, de hele dag door

Ontbijten 24/7 is al langer een trend: een havermoutje hier, een cakeje daar, een pannenkoekje hier en een omeletje daar. Maar, wist je ook dat ons ontbijt van verfijnd naar ‘robuust’ zal gaan? In 2017 zal je op het menu meer gefrituurde en crunchy zaken terugvinden! Ook zoet en sausjes zal vervangen worden door hartig: meer kruiden, pittiger en – al dan niet gezond – vettiger. Perfect dus na een nachtje ‘stappen’ zoals onze noorderburen zouden zeggen; want ook ontbijtbars zullen dit meer en meer op de kaart zetten!

#4 Kool, maar ook zoveel meer

Ik weet niet of je het gemerkt hebt in 2016, maar kolen stonden hier en daar en overal op het menu! Kool stond gelijk aan op en top gezond, maar zal moeten plaats maken voor heel wat andere groenten. Zeewier, bieten, knolraap en wortels zul je heel wat vaker terugvinden in jouw salade, hoofdgerecht of zelfs smoothie! Dus don’t be shy, en stap eens uit die comfortzone! Gezond, dat is het zeker en vast!

#5 Bowls, bowls en nog meer bowls

Binnenkort een etentje gepland in een hippe tent? Dan is de kans groot dat je des te vaker bowls terugvindt op de kaart. Bewezen is trouwens dat, wanneer je eet uit een bowl, je meer mindful met je eten zou omspringen, sneller voldaan zou zijn en met elke hap de smaken nog beter zou kunnen onderscheiden!