Bella Beauty

De zomer komt eraan, de cellulite mag gaan

Cellulite verwijderen

Nog enkele maanden te gaan en de eerste bikini’s worden officieel uit de kast gehaald. Indien jij tot de 90% behoort die een beetje tot alarmerend veel last heeft van cellulite, lees dan zeker verder. Want als de algemene gekende truc van water drinken niet meer helpt, dan is het tijd om middelen te gebruiken die écht werken.

 

Scarlet Johanson cellulite

chatterbusy.com

celebs britney spears cellulite

hollyscoop.com

Cel-lu-lite

Wanneer je je vetten, afvalstoffen en water in een levensgroot formaat zou voorstellen, en je deze op de weg gooit zodat er geen verkeer meer langs kan, is dat wat er gebeurt in jouw lichaam bij het vormen van cellulite. Het is een term voor plaatselijke ophopingen van vet, vocht en afvalstoffen op plaatsen waar de bloedsomloop haar werk niet meer kan doen. Het heeft deels te maken met sporten en voeding, maar deels kent het ook andere oorzaken. Denk maar even aan de Hollywoodsterren die wekelijks liters zweet verliezen bij het sporten en enkel de beste voeding voorgeschoteld krijgen. Toch hebben ook zij vaak last van cellulite. Daarnaast zijn er ook volslanke meisjes die er geen last van hebben. Dus wat nu?

 

cellulite verwijderen erfelijk

fitsugar.com

I’ve got it from my mama

Het is jammer genoeg bewezen dat cellulite het vaakst voorkomt bij vrouwen. Als men er in jouw familie veel last van heeft, is de kans groot dat ook jij er ooit mee te maken zal krijgen. Daarom niet nu, maar door het vrouwelijke hormoon oestrogeen zetten onze vetcellen uit en krimpen ze weer in waardoor we onze elasticiteit verliezen en de huid slapper wordt. SOS dus, er is werk aan de winkel.

 

Cellulite sport

popsugar.com

To do: cardio

Door aan lichaamsbeweging te doen, zal jouw bloedsomloop verbeteren waardoor vocht, vetten en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Om ervoor te zorgen dat jouw lichaam die vetcellen loslaat, moet je dus op een lage hartslag (het tempo waarop je makkelijk een heel verhaal kan vertellen) gaan trainen zodat dat jouw vetpercentage omlaag kan. Start vandaag nog, want het is een vicieuze cirkel: als je niet sport, heb je meer kans dat er door de opgezwollen haarbloedvaatjes minder afvalstoffen weg kunnen, waardoor ze zich opnieuw gaan nestelen op de nu al probleemgebieden met nog meer cellulite tot gevolg. Mama Mia!

 

cellulite massages

nonstopecho.com

Alle hens aan denk

Zet je vizier alvast scherp op jouw vriend, de zus, de poes en de buurvrouw, want alles met twee handen of twee poten komt vanaf nu in aanmerking om jou te masseren. Dankzij massages stimuleer je de plaatselijke bloedsomloop. Eens die opnieuw haar oude zelf is, kan je aan de slag met sporten en juist eten. Er zijn bepaalde oliën die erom gekend zijn vocht afdrijvend en reinigend te werken, namelijk olie met grapefruit, rozemarijn, geranium of cipres. Best borstel je eerst de droge huid weg vooraleer je je klaarmaakt voor een welness treatment at home. Masseer jezelf, of laat jezelf masseren, enkele keren per week.

 

cellulite groene sapjes

twobluelemons.com

Geven en nemen

Enkele voedingsmiddelen staan erom gekend dat ze vet en vocht veel te makkelijk helpen opslaan. Deze voedingsmiddelen zijn in de strijd tegen cellulite absoluut verboden:

  • alles waar veel zout in zit (zout zorgt ervoor dat je vocht ophoudt)
  • alcoholische dranken (dat vertraagt jouw metabolisme)
  • kant en klare voeding (bevatten veel suiker en zout)
  • dierlijk vet en bewerkte voeding met een hoog vetpercentage, zoals kaas, worst, gebak, enzovoort.

Drunk in love met jouw billen

Het drinken van bepaalde voeding kan wel degelijk de vertering verbeteren en vocht afdrijvend werken. Smoothies zijn daarvoor de ideale oplossing. Vergeet volgende keer dus zeker geen komkommer, kervel, ananas, papaja, gember, appels of pompelmoes toe te voegen aan jouw boodschappenlijstje. Ook groene thee werkt enorm goed, daarin zit ‘theobromine’ en zal je helpen overtollig opgeslagen vet makkelijker kwijt te spelen. Brandnetelthee in het bijzonder is het meest doeltreffend.

 

zelfbruiner cellulite minder zichtbaar

evabeautyblog.com

Valsspelen voor het goede doel

Er zijn nog enkele tips en tricks die je kunnen helpen bij het verbergen van de bultjes. Een bruin kleurtje zorgt ervoor dat ze in één oogopslag minder zichtbaar zijn. Rep jezelf dus naar de winkel voor een goede zelfbruiner. Ook een glanzende olie vereffent het huidoppervlak onmiddelijk. Tot slot bestaan er ook heel wat wraps en packings waar je bij de schoonheidsspecialist gebruik van kan maken. Die zorgen voor een betere doorbloeding en werken opnieuw, tijdelijk, vocht afdrijvend.

Succes guuuurls