Bella Beauty

Een handleiding voor geluk

Je staat op en slentert onmiddellijk naar de badkamer: is die buik al wat platter dan de avond ervoor? En is die puist al wat minder zichtbaar? Vaak maken we ons erg druk om de dingen die we niet hebben en vergelijken we onszelf de hele dag door met anderen, maar sta je ooit stil bij de zaken die je wel hebt en waar je dankbaar om mag zijn?

Gelukkig zijn met jezelf, bestond er maar een handleiding voor. Ik ben ervan overtuigd dat ‘chocolade eten’ zonder twijfel ergens op het lijstje zou staan. Wat ik ook denk, is dat er veel acties van anderen aan te pas zouden komen: gelukkig zijn betekent veel goede vrienden hebben, uitgenodigd worden op feestjes, complimentjes krijgen over jouw atletisch lichaam, enzovoort. Maar wordt je daar écht gelukkig van?

Ik ben er zeker van dat gelukkig zijn volledig bij jezelf begint. Waarom staat elke dag blij zijn dat je tien vingers en tien tenen hebt, niet op je lijstje? Of jezelf gelukkig prijzen dat je geen 20 vrienden hebt, maar wel drie hele goede vrienden die ‘I would catch a grenade for you’ heel letterlijk nemen?

Dat geldt ook voor gelukkig zijn met hoe we eruitzien. We vergelijken onszelf steeds met  anderen die boven ons staan, maar vergeten vaak vanwaar we zelf komen. Sta even stil bij alle wat je lichaam wél heeft. Jouw gezicht bestaat heus niet voor 99% uit puisten en jouw benen zijn veel meer dan die enkele bultjes cellulite. Ook al loop je “nog maar vijf kilometer”, ben je soms vergeten dat er ooit een dag was dat je niet eens doe hoek om kon?  Er zijn zelfs heel wat mensen die al moe worden bij de gedachte aan sport.

Kijk elke dag naar jezelf en denk: “wat heb ik een mooie glimlach,” of: “mijn humor brengt zelfs zuurpruimen aan het lachen”, en: “ik ben altijd vriendelijk tegen mensen die ik niet ken”, maar ook: “ik heb écht wel de zachtste benen ter wereld als ze geschoren zijn”. Gelukkig zijn met jezelf zit volledig tussen je oren. Sommigen hebben daar zowel op emotioneel als materieel vlak niet veel voor nodig. Anderen daarentegen leggen de lat wat hoger. Of je alleen gelukkig bent met de strakste benen ter wereld of met het feit dat je überhaupt al benen hebt, hangt volledig van jezelf af.

Het kan altijd beter en het zal altijd beter kunnen. Dat is ook het geval voor de sterren of die knappe meid waarmee je jezelf altijd vergelijkt. Ook zij hebben hun mankementjes. Heb je ooit naar iemand gekeken en gedacht: zij is echt te knap voor woorden, zij moet écht wel een scheve teen hebben. Er moet iets mis aan zijn! Wel, wie weet is dat ook wel zo en betekent die scheve teen voor haar wat jouw niet zo strakke buik betekent voor jou:

Het einde van de wereld.

Niemand is perfect, maar werk aan jezelf van binnenuit en de rest volgt vanzelf. Gooi elke morgen  in de spiegel een vette knipoog naar jezelf en je dag begint alvast goed!