Drinks

Frisse Citruslimonade

Zelfgemaakte citroenlimonade

Bij het zien van de eerste zomerse zonnestralen gaan we all the way om een plaatsje op het terras te bemachtigen en dat meerdere keren per week. Vaak zit er te weinig rum in onze cocktail en betalen we veel te veel. Jij maakt vanaf nu je eigen dorstlessers: homemade lemonade waarbij jouw innerlijke godin een vreugdedansje doet.

Deze zijn lief, heel lief voor je lijn én voor jouw portemonnee. Santé! Misschien heb je wel al eens gehoord dat celebs zweren bij het idee om ’s morgens een glas lauw water te drinken met citroensap. Dat is niet alleen goed voor de vetverbranding maar brengt ook je vertering op gang. Eigenlijk is limonade maken niet veel meer dan dat en dus heel makkelijk.

Zelfgemaakte citroenlimonade

 

Wat heb je nodig?

De basis bestaat uit plat- of bruiswater. Vervolgens kies je de vruchten naargelang de smaak waar je zin in hebt. Als je niet goed weet welke smaken bij elkaar passen, beeld je dan in dat je keuze hebt uit honderden waterijsjes. Enkele ideetjes:

Appelsien, citroen, limoen
Appelsien, aardbei
Kersen
Mango, munt, limoen
Perziken, rozemarijn
Aardbei, frambozen, blauwe bessen

Zelfgemaakte citroenlimonade

Zelfgemaakte citroenlimonade

 

Hoe ga je te werk?

  • Neem een appelsienenperser en pers je gekozen fruit. Indien je vruchten hebt gekozen die je niet kan persen, zoals een peer, pureer je ze met bijvoorbeeld een vork of een mixer, met wat water. Zorg er altijd voor dat je limonade bestaat uit 1 kop puur fruit(sap) en 1 kop suikersiroop
  • Neem 1x hoeveelheid suiker/Stevia/Canderel en 2x water (naar eigen smaak).
  • Laat dat koken en weer afkoelen) aangevuld met water en ijs.
  • Tot slot kan je nog smaken toevoegen zoals besjes, munt, enzovoort. Bewaren doe je in een afgesloten fles waardoor het enkele dagen later nog steeds genieten is.

 

Zelfgemaakte citroenlimonade

Links peer/gember/citroen: 3 citroenen geperst, 1el honing, 2 peren geschild en gemixt met wat water, 2el gemberpoeder & opnieuw suikerwater, water en ijs toevoegen.

Rechts appelsien/citroen: 2 citroenen geperst, 2 appelsienen geperst, 1 kleine kop Canderel met 2 koppen water (gekookt en weer afgekoeld). Alles samenvoegen en afwerken met blokjes ijs en schijfjes citroen.

Laat je creativiteit de vrije loop en de combinaties zijn eindeloos.