Delicious Dinner, Light Lunches

Frisse quinoa salade met zalm&feta

Quinoa Salade met zalm, feta en groentjes

Quinoa, een hemelse trend maar de inspiratie kan al snel te zoeken zijn. Daarom ter afwisseling een koude variant deze avond op tafel! Naast het feit dat quinoa vol zit van krachtige stoffen die je gezondheid enkel en alleen ten goede komen, zit het ook boordevol vezels, is het glutenvrij, bevat het erg veel eiwitten en is het héél erg lekker.

Dit heb je alvast nodig voor jouw koud quinoa-slaatje:

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water
  • Selder
  • Champignons
  • Pijpajuin
  • Rucola
  • Feta
  • Mozzarella
  • Garnalen
  • Gerookte zalm
  • Balsamico azijn, peper, zout (en eventueel pompoenpitolie)

Hoe ga je te werk? 

  • Breng 1 kopje quinoa met 2 kopjes aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Laat vervolgens de pot nog 5 minuten op het vuur staan zonder te koken. Goed roeren!
  • Snijd ondertussen de selder, champignons, pijpajuin, feta en mozzarella in kleine stukjes.
  • Eens de quinoa klaar is, voeg je hier een flinke scheut balsamico azijn en pompoenpitolie aan toe (een andere olie naar keuze mag natuurlijk ook!). Kruid al een beetje af met peper en zout.
  • Verdeel vervolgens alle gesneden groentjes, kaas en garnalen/zalm onder de salade. Kruid alles nog één keer heel goed af.

Tip: wat ook lekker is, is om een Knorr bouillon keteltje (bijvoorbeeld ‘groenten’) toe te voegen eens je quinoa gekookt is. Gives that extra, magical touch!