Drinks, Holy Breakfast

Gebakken peer met havermout

 

Dit ontbijt is zo zoet als een snoepje! Vaak sta ik ’s morgens slaapdronken te experimenteren met alleen de smaak van het ontbijt in mijn achterhoofd. Deze ochtend moest het zonder fout een zoet ontbijt worden. De zoetebekken onder ons mogen dus alvast de pan gaan verwarmen.

Ohja, op 24 augustus mocht ik naar goede gewoonte kaartjes uitblazen, ongelimiteerd cake eten, mijn dorst lessen alsof ik de Ironman uitliep en natuurlijk heel wat pakjes in ontvangst nemen. Mijn vrienden hebben mijn passie voor koken en eten écht wel begrepen, zo kreeg ik: mooie setjes borden, kookboeken waaronder o.a. Power Food van Rens Kroes, drinkbekers, een mixer, enzovoort. Win-Win: jullie oog wilt tenslotte ook wat om naar te kijken. Maar goed, nu terug naar het ontbijt.

Wat heb je nodig voor één persoon?

  • 1 peer
  • 2 el havermout
  • 1 handje walnoten
  • 3 el agavesiroop (of honing)
  • 1 tl gemberpoeder

Voor de smoothie

  • 1 banaan
  • 4 el yoghurt
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 sneetjes ananas
  • 1 el kokospoeder
  • 1 tl agavesiroop

 

Zo ga je te werk

  • Verhit een pan met daarin 2 eetlepels agavesiroop en strooi er wat gemberpoeder overheen (gemberpoeder is zeer straf van smaak dus proef eerst eens van het mengsel vooraleer je er nog wat poeder bij strooit).
  • Bak er vervolgens voor enkele minuten de peer in die je ondertussen in plakjes sneed.
  • Na 5 minuten voeg je er 2 eetlepels droge havermout aan toe, het handje walnoten en overgiet je alles opnieuw met 1 eetlepel agavesiroop. Laat dit nog enkele minuten op het vuur staan terwijl je regelmatig omroert.
  • Voor de smoothie gooi je alle ingrediënten in een blender en mix je alles voor 20 seconden op de hoogste stand.

foto 3 (2)

foto 2 (2)

foto 1 (2)

foto 1 (3)

foto 3 (3)

foto 2 (3)