Delicious Dinner

Gezonde, vegetarische bolognaisepasta

Alleen thuis en zoveel zin in pasta? Een grote pot saus opentrekken is al snel een zonde. Terwijl de pasta kookt, is jouw tomatensaus al làng klaar. Spaghetti for one, please.

Zijn jouw ouders het huis uit, is jouw vriend op vakantie of weigeren zelfs de poezen om naast jou op de bank te blijven zitten? Geen paniek, koken voor enkel jezelf is heus niet het einde van de wereld. Met dit receptje maak je een overheerlijke veggie pasta voor éxact één persoon. Zet alvast een kom met water op het vuur, want voor je het weet is de saus klaar.

 

Wat heb je nodig?

  • 4 handjes vlinderpasta
  • 1 tomaat
  • 20 basilicumblaadjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 8 walnoten
  • peper en zout – eventueel zoals hier dille en marjolein
  • Enkele blokjes feta

Zo ga je te werk

  • Wanneer het water kookt, leg je de pasta in licht gezouten water. Laat de kom voor 10 minuten op het vuur staan.
  • Neem een mixer en mix de tomaat, de olijfolie, de basilicumblaadjes, 4 walnoten, voldoende peper en zout en een snuifje dille en marjolein.
  • Snijd een stukje feta in blokjes en serveer het apart of later bij de pasta.
  • Giet de pasta af en verdeel hierover de net gemixte tomatensaus. (Persoonlijk vind ik het lekker als de saus op kamertemperatuur is in tegenstelling tot de pasta. Wat je ook kan doen, is de saus mengen onder de afgegoten pasta en mits voldoende roeren nog enkele minuten op een lager vuur laten staan.) Werk alles af met nog enkele blaadjes basilicum, walnoten en een draai van de pepermolen.
&Dat oranje sapje? Met een sapcentrifuge mix je twee wortels en twee appels; da’s lekker zoet en heel gezond.
IMG_5576