Bella Beauty

Glanspoeder: how-to

Highlighter

Heeft jouw gezicht ook de vorm van een mooie, ronde kerstbal? Wel, ik kan erover meespreken (fier). Er zijn zes soorten gezichtscontouren die je van elkaar kan onderscheiden, namelijk: hartvormig, lang, ovaal, driehoekig, vierkantig en rond. Ik heb, zonder twijfel, for sure, een rond gezicht. Maar, wat hieraan gedaan?

Het heeft geen zin om te klagen over de vorm van jouw gezicht aangezien je hier niets aan kan veranderen. Tenzij je enkele duizenden euro’s neertelt maar het is crisis dus dat is geen optie. Je kan natuurlijk wel vals spelen! Tegenwoordig vind je ontelbare producten om je te helpen bij dit probleem. Het meest gebruikte product hiervoor is ‘Highlight poeder’ of ‘Radiant highlighters’ en het principe hierbij is simpel: breng het aan op bepaalde delen van je gezicht en wanneer het zonlicht jouw gezicht streelt, zal dit product het licht opvangen en weerkaatsen. Laten we het dus niet vals spelen noemen, het is eerder een optische illusie.

Gezichtsvormen

Je kan dit soort poeder het best over jouw foundation aanbrengen. Besteed hierbij extra aandacht aan de huid net onder je wenkbrauwen, je neusrug en je kaken. Een andere optie is om het als finishing touch aan te brengen over het hele gelaat voor een ‘healthy glow’. Afhankelijk van jouw gezichtsvorm verdeel je het poeder meer of minder op bepaalde plaatsen.
Indien je net zoals mij een rond gezicht hebt, creëer je best wat meer schaduw op de kaken. Dit doe je door het glanspoeder aan te brengen op de jukbeenderen of wat lager tot net aan de denkbeeldige lijn die loopt aan de onderkant van je neus.
Mijn oogappeltjes zijn de ‘highlight balls’ en de ‘radiant highlighter’ van The Body Shop.
De tweede is in vloeibare vorm, de eerste is in poedervorm. Aan jou de keus welke textuur je het liefst verkiest. Hieronder vind je enkele foto’s van het exemplaar dat ik me heb aangeschaft. Het potje kan gemakkelijk worden gesloten door de twee delen op elkaar te draaien. Compact en past gemakkelijk in je tas! (Ohja, de prijs van dit potje bedraagt 24euro)
En nu maar shinen!

Hightlightpoeder The Body Shop

Hightlightpoeder The Body Shop