Delicious Dinner, Light Lunches, Recepten

Griekse zoete aardappel pizza’s

Zoete aardappel in de schil, zoete aardappel frietjes.. en.. weer zoete aardappel in de schil. Tijd voor wat afwisseling! Deze zoete aardappel pizza’s zijn – zoals alle gerechtjes op de blog – heel erg makkelijk om te maken, gezond, vullen goed en vooral.. lief voor je lijn! Ja, ik zit stevig in de healthy flow de laatste tijd: veel sporten, niet te veel zoets naar binnen spelen (ik doe men best, laten we het zo stellen) en opnieuw, veel sporten! Dit receptje helpt jullie alvast in het lief-voor-je-lijn verhaal, en brengt je meteen in vakantiestemming; feta, rode ajuin, komkommmer.. meer hebben we niet nodig om de Griekse godin in onszelf los te laten! #heholetsgo

 

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 5 zoete aardappels
  • 1 pakje feta
  • 1 komkommer
  • 1 rode ajuin
  • Olijfolie, peper, zout, nootmuskaat

 

Zo ga je te werk

  • Verwarm de oven op 180°.
  • Snijd de zoete aardappel in sneetjes van +- 1cm of dunner, doe dit met een scherp mes. Verdeel de plakken op een bakplaat, overgiet met wat olijfolie, en kruid af met peper, zout en nootmuskaat (naar wens). Zet de plaat voor +- 25 minuten in de oven, tot wanneer de zoete aardappel zo goed als gaar is (prik erin met je vork).
  • Meng ondertussen in een kom: één komkommer in kleine stukjes gesneden, één ajuin versnipperd en het pakje feta verkruimeld. Kruid alles af met peper en zout en overgiet met een klein beetje olijfolie.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verdeel het feta-mengsel over de zoete aardappel schijfjes!

Think pizza, cook bikini!