Drinks

Groene smoothie, level beginner

Bloemen, fruit
Ik hou van marktjes! (Vooral van diegene die op de meest idyllische plaatsen gelegen zijn, in een klein dorpje vér weg van de mensheid maar met nog nét genoeg mensen om alles draaiende te houden 😉 ) In de tussentijd neem ik genoegen met de markt van hier bij ons.

Ik ga soms naar de markt omdat je daar groenten en fruit meestal goedkoper vindt. Als ik terugdenk aan mijn middelbare jaren ging ik vooral naar de markt omdat daar wafels en de flashy blauwe lolly’s te vinden waren om zo een hele namiddag met een fluoriserende tong te kunnen rondlopen. Wat een tijd.
Dus, de markt. Ik had me voorgenomen om niet meer dan 20euro te spenderen en daar zoveel mogelijk lekkere, gezonde dingen mee te kopen. Alles wat je hier op de foto ziet, heb ik kunnen veroveren (Inclusief de pretty flowers!). Grootste hap uit mijn budget was de noten- en geitenkaas: samen zo’n 6euro vermoed ik. Het resultaat: een keii lekkere (niet overdreven), gezonde lunch.
De groene smoothies zijn momenteel ook een echte hype. Op het moment dat ik wat research deed, bleek dat dit soort smoothies echt zijn ingedeeld in categorieën van beginneling tot gevorderden. Het idee dat ik spinazie puur zou moeten drinken, deed me al vlug op ‘beginneling’ klikken. Maar ik moet zeggen: YUM! Mixen, proeven, mixen, proeven en dan toch besloten om er een kleine lepel honing bij te doen. Resultaat: spinaziesmaak bijnà helemaal verdwenen!

Wat heb je nodig?

  • 1 handjevol spinazie
  • 1 banaan
  • 1schijf verse ananas of 2/3 schijfjes uit blik
  • 1el lijnzaad
  • 1el honing.
foto 2 (4)
foto 4 (4)
Groene smoothie