Inspiration, Lifestyle, Wishlist

Happy House: Woonkamer

Verklaar ons zot, verklaar ons gek, maar we hebben er welgeteld 15 minuten over gedaan vooraleer we de woorden “We nemen het” uitspraken. Geen tweede bezoek, geen andere huizen bezocht.. ja, wij zijn impulsieve speelvogels. Een beetje avontuur kan nooit kwaad! Achteraf bekeken hadden we misschien toch beter een zetel opzij getrokken, een kastje uitgepluisd of wat leidingen met arendsogen bekeken, maar al bij al hadden we niet te klagen! Op 18 januari gaven we het ja-woord aan dit mooie stulpje, vier maand later was het van ons, begin augustus ontvingen we de sleutels en in totaal één jaar later is het -zo goed als- volledig opgeknapt! Bij deze, neem ik jullie mee op een virtuele toer door ons snoezig-poezelig huisje, startend met de woonkamer!

 


Ons eerste gedacht was: ‘Wat. een. donker. kot.’ Gelukkig had ik al genoeg Pinterest-inspiration opgedaan om te weten dat een likje verf echt wonderen verricht. En dan bedoel ik echt WONDEREN. Hierboven zie je hoe ‘het wandelpad’ van in het begin van de woonst tot helemaal achteraan werd omgetoverd van grot tot light-catcher of hoe je het ook zou noemen. Om je een idee te geven van het aantal bloed, zweet en tranen we hier alleen al aan verloren zijn: de gehele plafond was gevernist, welke dus moest geschuurd worden vooraleer je hierop kon schilderen. Echt. Tof. (Gelukkig heeft mijn stoere wederhelft deze klus voor zijn rekening genomen) Daarnaast zuipt dat hout verf, een tiroler is er niks tegen. 1, 2, 3, maar liefst 4 lagen verf vooraleer ik dacht ‘oke, het valt niet meer op wat eronder zat’. Mijn arm en ik hebben er nog steeds nachtmerries van.

 


Wat is dit? ‘Ohja, dit was vroeger de achterkant van het huis, de rest is bijgebouwd’ ‘Oh en, kan de muur volledig weg?’ ‘Ja…nee.. ja.. dat zal je eens moeten testen dan’ Zo gezegd zo gedaan. Klop klop en kijken wat erin zit. Nu, die hele steunmuur eruit halen opdat het huis zou instorten, zagen we niet direct zitten, en dus konden we (gelukkig!) toch alvast het onderste deel vaarwel zeggen. Beter, veel beter!

Ps: zie je die vloer? Mijn enigste vereiste om erin te trekken was: het maakt mij niet uit hoe het er hier uitziet, maar die vloer, jezusmina, die moet anders! Het was trouwens ook een feestje wanneer de stenen plinten van de muur geboord werden, en er een lek in de waterleiding ontstond (3 dagen voor ze het parket kwamen leggen, echt.. zalig geslapen toen…) 

 

Oorspronkelijk dacht ik dat ik nooit aan het gat ging wennen, maar daar is vandaag niets meer van te merken. Iedereen loopt er vlot onder, en eens volledig afgewerkt, zullen wat plantjes en lichtjes het geheel helemaal af maken!

 

 

Dit beeld om je gewoonweg ook een idee te geven hoe donker het voor de renovatie was! Wat we nu nog altijd super leuk vinden, is ‘de toog’. Dit maakt onze ruimte heel open: tijdens het koken een babbeltje slaan en mee tv kijken!

 

Links in de kamer stond een verwarming, een bak, een brok, een gigantische container.. die we afgesloten hebben en uit het huis hebben gesleurd. Geef toe, 3 radiatoren is wat te veel van het goeie! We verwijderden alle lampen, plankjes en kozen voor een strak interieur met wat scandinavische invloed (Oke, het scandinavische is nog wat kaal, toegegeven, maar dat komt hoor B-) ).

 

 

Enkele tips & inspiratie waar wij veel aan gehad hebben

Levis Verf

Oké, ik heb inderdaad heel wat Pinterest-plaatjes afgeschuimd, maar om exact dé juiste verf te vinden om een gehele muur mee te bekleden, daar werd ik best wel wat zenuwachtig van. Levis stuurde dan ook een kleurenexpert om te kijken (ook vooral met soorten lichtinval, daglicht, zonsondergang, etc) welke kleuren het best zouden passen bij ons interieur. Ik wou iets anders dan wit, maar niet té opvallend (aangezien het ging om een lengte van 10 meter begin tot eind, zag ik fluo groen of dergelijke niet direct zitten.

‘En wat denk je van licht roos?’ Oke, nu was ik nog zenuwachtiger dan voordien. ‘Nee maar, licht roos. Gentle Berry‘ AHA. Dat had je nog niet gezien hé, dat het roos was ?! Nu, dat vind ik net het leuke eraan. Wanneer de zon ondergaat of net goed ziet, zie je echt het verschil met de leliewitte muren. Past perfect binnen het plaatje, bij de frigo, bij het hout en bij onze keuken (snel op de blog!).

Bij deze, bedankt Levis, om mij uit mijn comfortzone te trekken (ook al is dit nog maar een babystapje). We like, very very much.

 

 

Ikea

Zetels zijn duur, mijn gedacht. Op een zonnige dag, wandelden we Ikea binnen en TADAA, daar stond ie dan. Paste perfect binnen ons interieur (of waar we naartoe willen) en zit gewoonweg kei goed. Happy kids. Bovendien was deze gemiddeld 1/2 tot 2/3 goedkoper dan de meeste zetels, en da’s toch niet onbelangrijk!

 

 

Maison du Monde, Meubelen Moens en.. Bol.com! 

Ik vermeld dit erbij, omdat we al enkele keren de vraag kregen ‘Oh, vanwaar komt dat?’ Bij deze, onze vondsten tentoongesteld op het wereld wijde web! Spiegel is te vinden bij Maison du Monde, Magazinerekje bij Meubelen Moens en jawel, bol.com. Aangezien we beiden niet veel geduld hebben wanneer het op shoppen aankomt, en bol.com o-zo-makkelijk is (zeker wanneer je middenin een renovatie zit) vonden we hier toch wel wat leuke spulletjes op, zoals onder andere onze tv kast van gerecycleerd hout! Mooooi he? Ieder z’n smaak natuurlijk, maar wij zijn -gelukkig- verliefd op onze eigen meubels.

 

 

Hier en daar nog een kale plek, maar we geraken er wel! Wat denken jullie? Wij zijn alvast super tevreden!