Always room for dessert

Hemelse Banana Cheesecake

Ken je dat gevoel, wanneer je in je bed kruipt met pas gewassen lakens, of kraslotjes koopt en net genoeg wegkrast zodat je geen verlies draait, of warme/droge kleren aantrekt nadat je in de regen hebt gelopen, of de schelp van een ei er in één keer kan afhalen, of ’s nachts wakker worden en je gsm je vertelt dat je nog een eeuwigheid kan slapen.. Wél, DAT gevoel van pure gelukzaligheid had ik toen ik mijn cheesecake proefde. “YEEEES” liep ik hysterisch door de keuken, “‘T IS GELUUUKT”. Het was namelijk een belangrijk moment, weetjewel.

Nu, zoals je weet probeer ik het hier altijd alles zo makkelijk, lekker en gezond mogelijk te houden! En net daarom past Imperial perfect in mijn rijtje. Makkelijker kan niet, lekker garandeer ik je en gezond, daar heb ik mee voor gezorgd! Wist je dat 10 tot 15% kampt met lactose-intolerantie? Da’s best veel als je het mij vraagt! De pudding van Imperial is lactose-, suiker- en glutenvrij, en dat vergeten we misschien nét iets te vaak! Daarom sloeg ik, samen met 29 andere bloggers en Imperial, de handen in elkaar om de lekkerste lactose-vrije recepten te creëren.

Maar dat is niet alles natuurlijk! Imperial daagde ons uit om het beste van onszelf te geven, alles uit de kast te halen (letterlijk & figuurlijk) en zo kans te maken op de juryprijs of de publieksprijs! Ik ben alvast zo fier als een gieter & een pauw samen! Deze banana cheesecake is lactosevrij, bevat geen geraffineerde suikers, is helemaal gezond en past perfect in jouw ik-zetel-tv-avond. My baby!

Wat heb je nodig voor één gigantische cheesecake?

Bakvorm (ik gebruikte eentje van 26cm)

Voor de bodem

  • 300gr suikervrije speculaas
  • 1/3 kop Alpro Soja vloeibaar Bakken en braden 
Voor de vulling
  • 1 zakje Imperial vanille poeder
  • 75cl sojamelk
  • 75gram kokosbloesemsuiker + 2el extra
  • 3 bananen 
  • 2el ruwe rietsuiker
  • 2 citroenen (sap) 
  • 3 (losgeklopte) eieren
  • 3 érg grote opgehoopte lepels lactosevrije roomkaas (eventueel light) – Kan je vinden bij Albert Heijn
Voor de topping (optioneel)
  • 3 handjes noten
  • honing naar keuze (ik gebruikte appelhoning)
  • 1 banaan 

Hoe ga je te werk? 
  • Maal in een kom de speculaas tot kleine stukjes opdat er geen echt grote stukken meer tussen zitten. Voeg hier 1/3 kop Alpro boter aan toe, meng goed opdat alles gelijkmatig gemengd is en verdeel het geheel over een bakvorm. Druk goed aan. 
  • Verwarm de oven op 250°. 
  • Zet 650ml sojamelk op het vuur en laat koken. Mix in een kommetje 100ml sojamelk met de Imperial vanille poeder en meng goed opdat er geen klonters zijn. Voeg de 100ml vervolgens al roerend toe aan de overige melk. Neem de pan van het vuur en blijf voldoende roeren. (Laat niet overkoken….. just saying)
  • Plet in een kommetje de 3 bananen tot moes samen met het sap van 2 citroenen en 2el ruwe rietsuiker. Roer vervolgens dit mengsel onder de pudding die je van het vuur nam. Vervolgens roer je er de 3 opgehoopte lepels roomkaas door, 2el kokosbloesemsuiker en de 3 (losgeklopte) eieren tot dat àlles een homogeen mengsel wordt. 
  • Giet het puddingmengsel over de speculaas en zet het geheel voor 40 minuten in de oven. 
  • Na 40 minuten zet je de oven uit en laat je de taart afkoelen in de oven. Na ongeveer 1 a 2 uur zet je de taart voor een nacht (of 12uur) in de koelkast. 
Vind je dat mijn banana cheesecake en ikzelf een dikke duim en een kers op onze lactose-vrije taart verdienen? Stem dan mee op de website van Imperial en xoxo veel liefs!