Superfood Snacks

Let’s go nuts!

Noten gezonde tussendoor snack

Als je repen Snickers, pistache ijsjes of hazelnootchoco met gemak naar binnen speelt, moet je noten ook zeker eens een kans geven. Ze zitten boordevol vitamines, zijn perfecte vleesvervangers en last but not least, ze laten je haar en nagels stralen als nooit tevoren. Op zoek naar inspiratie? Lees hier enkele lekkere snack ideetjes.

Er bestaat geen makkelijkere snack dan noten. Je eet ze uit de zak net als chips, je neemt ze mee in een opbergdoosje of je verwerkt ze in heerlijke gerechten. De meest gekende soorten zijn hazelnoten, pecannoten, walnoten en cashewnoten. Daarnaast bevatten ze meestal meer onverzadigd dan verzadigd vet. Dat betekent dat ze niet zomaar hun weg straight to the hips vinden, maar dat ze zich nog binden met andere stoffen. Ook zouden ze werend werken tegen hart- en vaatziekten; langer leven betekent meer plezier so spread the love.

Noten gezonde tussendoor snack

Weet je niet hoe je jouw yoghurt kan opfleuren? Voeg wat amandelnoten of walnoten toe. Deze zijn vrij zacht en zijn dus een perfecte match met vers fruit.

 

Noten gezonde tussendoor snack

Zalig zoet ontbijt ideetje : mix een halve rijpe mango, 250 ml melk en 4 opgehoopte lepels havermout. Verwarm dit voor 2 minuten en 30 seconden in de microgolfoven en voeg er nog wat noten naar keuze aan toe.

 

Noten gezonde tussendoor snack

Heb je daarentegen nood aan wat afkoeling? Deze snack kan je perfect voorschotelen tijdens een gezellige avonddrink met vrienden of gewoon voor jezelf houden. Snijd een banaan in stukjes, prik een tandenstoker in elk stukje en dompel het voor de helft onder in pure gesmolten chocolade. Rol het vervolgens door wat geplette noten en zet de banaan voor enkele uurtjes in een gesloten doos in de diepvries.

 

Noten gezonde tussendoor snack

Ook de combinatie van banaan, honing en noten is een match made in heaven. Snijd een banaan doormidden, plet vervolgens een handjevol noten en meng ze met 2 eetlepels vloeibare honing. Verdeel ze vervolgens over de banaan en klaar.

 

Noten gezonde tussendoor snack

Maak je nog eens een cake of cupcakes? Gebruik dan hazelnoten bestreken met wat honing om het geheel af te werken in plaats van de traditionele boterroom. Dat zal je een pak schuldgevoelens kosten.

Tip: Is er bij jou tot slot een wekelijkse markt in de buurt? Snuffel dan zeker eens rond tussen de kraampjes; op een markt koop je noten vaak een stuk goedkoper!