Hotspots

Loving Hut: Veganerie Leuven

Loving Hut Veganerie Leuven: vegan hotspots in belgië

Joepie, een Veganerie! Zie ik daar enkele fronsende wenkbrauwen? Een wat? No need to do that! Wanneer je veganistisch wilt leven, betekent dit zoveel als alles doen en laten wat iemand anders ook zou doen, àlleen eet noch gebruik je alle zaken afkomstig van dieren (dus ook geen eitjes, koemelk, etc).

Maar hé, ook al lijkt dit voor sommigen onder ons zo, indien je veganistisch leeft, is de wereld nog lang niet vergaan! Ik persoonlijk vind het zelfs een erg mooie visie op het leven! Of ik zelf mijn resterende vele jaren als een veganist zou kunnen doorbrengen, dat laat ik in het midden -zo een ribbetje nu en dan-, maar deze tent mòèt je geprobeerd hebben!

En daarbij, gezondere fast-food, wie zegt daar nu nee tegen?

The Loving Hut maakt deel uit van een grote internationale keten en –lucky us– vestigden ze zich twee maal in het hartje van Leuven: eenmaal in de Tiensestraat wat meer neerkomt op een restaurant, en eenmaal op het Fochplein waar je kan binnenspringen voor een snelle snack of een gezonde burger! Zowel buiten als binnen is het erg gezellig vertoeven en kan je naar hartelust je ogen laten neervallen op de kaart!

Wat dacht je van een burger ‘Toscane Deluxe’ (zoals op de foto hierboven) met paprika, courgettes, tapenade, zelfgemaakte pesto, gegrilde paddenstoelen, tomaat, ajuin.. water in de mond, right? Deze burger vond ik abnormaal lekker. Vaak is het een kwestie van nieuwe zaken te dùrven proberen! Je zal er geen spijt van hebben.

Naast goedgevulde burgers kan je ook je benen onder tafel schuiven voor een vegan hotdog, wraps, zucchini noodles, salades, shakes, koekjes en taaaaaart! Mamma mia, tijdens mijn bezoek zag ik in de koelkast een smeuïge vegan cheesecake naar me glimlachen, het klikte direct.

Het lijkt wel Kerst, maar er is nog meer! The Loving Hut zorgt er ook voor dat je thuis aan de slag kan gaan door een klein maar alomvattend assortiment aan te bieden van vegan ingrediënten, spread voor op de boterham, drankjes, enzovoort. PLUS, breng je regelmatig een bezoekje aan deze keten, dan spaar je zelfs voor gratis -héél knapperige- potato wedges of een gratis blikje frisdrank!

Waar moet je zijn? Wel, hebben je smaakpupillen zin gekregen in een stevige burger, snack, wrap of salade? Rep je dan naar Rector De Somerplein 13, 3000 Leuven

Toch eerder zin om je benen voor wat langer onder tafel te schuiven en een hemelse veganistische maaltijd op jou te laten afkomen? Tiensestraat 65, 3000 Leuven