Bella Beauty

Mooi haar? Aan tafel!

Wanneer zelfs de duurste haarproducten te wensen over laten, is het tijd voor verandering. ‘Je bent wat je eet’ geldt ook voor jouw tot nu toe nog doffe lokken, maar er is hoop! Met deze simpele must-eats zijn jouw glanzende haren alweer onderweg.

Wat we eten, heeft een grote invloed op onze huid, nagels en haren. Daarom is het dus belangrijk om wat extra aandacht te besteden aan wàt je nu net naar binnen speelt. Allereerst zijn gezonde vetten, zoals omega 3-6-9-vetzuren, onmisbaar voor glanzend haar. Deze vetten vind je terug in onder andere zalmfilet, avocado’s, kokosnootolie en -melk. Ook Victoria Secret model en beauty guru Miranda Kerr zweert al jaren bij het eten van deze vetten. Zo voedt ze haar haar van binnenuit.

Daarnaast is ook een gezonde hoofdhuid van belang. Ons natuurlijk haargroeiproces maakt op zich voldoende talg aan zodat de hoofdhuid niet schilfert of vet wordt en het haar niet te droog wordt. Vitamine A is daarbij de belangrijkste speler. Deze vitamine zorgt voor een gezonde talgproductie. Haal je dagelijkse dosis uit wortelen, yoghurt, pompoenen, zoete aardappelen, meloenen, abrikozen en mango’s.

Bad hair days: ain’t nobody got time for that!

Door extra vitamine E te eten, kan je haaruitval tegengaan en de haargroei stimuleren. Je vindt het voornamelijk terug in eieren maar ook in bijna alle soorten oliën, margarine, asperges en kolen. Ook de vitamine Zink ligt verleidelijk naar jou te kijken; eet deze dagelijks en voorkom zo haarballen tijdens het wassen van je haar. To eat: paddenstoelen, bonen, garnalen, oesters, ricotta en noten.

Verder  is een mooie, diepe en vooral gezonde kleur van je haar een pluspunt. Vitamine C kan je vergelijken met een kleuring van bij de kapper; deze vitamine verbetert de bloeddoorstroming naar de hoofdhuid en gaat zo vergrijzing tegen. Zet alvast een grote fruitschaal klaar vol appelsienen, meloen, aardbeien, citrusvruchten, bosbessen, ananas en frambozen.

Tot slot gebruik je best natuurlijke producten, zet je de haardroger niet te heet, spoel je jouw haren met koud water en ga je liefst regelmatig naar de kapper. Zo krijg je een volle en glanzende bos haar.