Fashion, Inspiration, Work it out

Nike Vaporwing: voor de loopfanaten!

Nike Vaporwing review

Een combinatie tussen futuristisch, strak design en een kleurencombinatie om ‘u’ tegen te zeggen, dat is de Nike Vaporwing! Voor de echte loopfanaten onder ons een lichte must, voor de zondagsjoggers een fancy hebbeding, maar alvast één en al kwaliteit.

Nu, om heel eerlijk te zijn, moet ik me de laatste tijd iets meer categoriseren richting ‘zondagsjogger’ dan ‘fantatiekeling’, vandaar dat ik een geste deed en mijn pronkstuk afstond aan Gertjan Verdickt, die een marathon zal lopen op Antarctica ten voordele van Run for MS. Santa-Carmen for the win, bij deze.

 

Nike Vaporwing Review

Wat maakt de Nike Vaporwing nu zo anders? 

Allereerst, of je nu een veertje vasthebt of deze bril, no one will know. Heel licht en daarnaast ook nog eens erg functioneel: aangezien het glas in één stuk doorloopt, heb je dus geen last van een boom of steen die plots verdwijnt in jouw gezichtsveld. Niet dat je anders standaard wél tegen een boom zou lopen, maar je begrijpt me wel! 180° full vision! Mijn voornaamste blessing bij deze bril zou zijn dat er op z’n minst geen insecten meer in mijn ogen vliegen, want dan ben ik meestal 2 minuten ‘out’, aan het huilen langs de kant van de weg. That’s me.

Daarnaast denk ik aan onze typische Belgische weersomstandigheden: van stortregen, tot een vleugje mist, afgetopt met een straaltje stevige zon en een vlokje sneeuw om te eindigen. En dit binnen een tijdspanne van één uur, we kennen het hier maar al te goed. Ook hier is het huilen langs de weg, maar door te investeren in een degelijke bril, kan je dit dus allemaal omzeilen!

Wat betaal je, en waarvoor betaal je? 

Bloedeerlijk, voor deze bril betaal je +- 300 euro. Feit, voor joggers is dit een duur grapje, voor die-hard lopers is dit deel van de uitrusting. Je betaalt voor kwaliteit, design en comfort! Ik ben er van overtuigd dat er goedkopere brillen op de markt zijn, maar als je dan toch de investering maakt, doe je het beter goed.