Food, Holy Breakfast, Superfood Snacks

Nutridia, wat nieuws in de kast!

Nutridia gezond ontbijt

Of ik al veel granen, zaden, vlokken en siropen heb geproefd? Yes, I did my dear. Dagelijkse kost bij mijn ontbijt. Maar, om heel eerlijk te zijn -shame on me- kende ik Nutridia nog niet. Een vriendin vertelde me er onlangs over, maar ik moest schuldig pleiten: het was nog niet tot aan mijn oren gekomen. Nochtans is het verkrijgbaar in supermarkten als Delhaize, Carrefour etc, maar toch ben ik er erin geslaagd mijn oogballen keer op keer te laten afwijken. Bij deze stel ik ‘Nutridia’ uitvoerig aan jullie voor. Waarom? Omdat hun assortiment boordevol onmisbare basics zit voor een gezond ontbijt! Je kan bij wijze van spreken het gehele gamma kopen in één rayon in de supermarkt: makkelijk, zo hebben we het graag!

Het merk focust zich voornamelijk op het ontbijt en laat daarbij zowat alle elementen aan bod komen: muesli, granola, koekjes, noten, poeders, zaden, pitten, en ga zo maar even door. Een bijkomend pluspunt is dat ze ook rekening houden met natuurlijke ingrediënten, met weinig tot geen toegevoegde (natuurlijke!) suikers en met aandacht voor de gluten-intoleranten onder ons! Op hun website vind je trouwens het gehele aanbod; jammer genoeg is er echter nog geen webshop beschikbaar, hiervoor zal je dus wel fysiek naar de winkel moeten!

Nutridia gezond ontbijt

Enkele favoriete producten uitgelicht:

Speltstroop wordt gemaakt van.. spelt: verhit met water wordt dit tot een stroperige massa gemengd. Ideaal dus als toefje op de pannenkoek of als topping bij de yoghurt. Deze suikersoort bevat zowel lange als korte suikers, wat dus betekent dat je het – net zoals agavesiroop of andere natuurlijke suikerstropen –  zeker kan gebruiken als afwerking, maar ga nu geen hele bus leegdrinken. Ik kies voor ruwe rietsuiker, spelt- en agavesiroop omdat deze afkomstig zijn van ‘natuurlijke bronnen’, en er dus geen chemische stoffen aan te pas komen, alsook geen raffinage (het ‘wit’ maken van suikers, waardoor deze het grootste deel van hun vitamines en mineralen verliezen). Maar, zeker eens proberen dus ter afwisseling van de smaak!

Boekweitkorrels zijn van nature glutenvrij (hoera!) en is rijk aan magnesium en eiwitten (ook ideaal dus voor de veganisten onder ons). Deze variant is daarnaast ook nog eens biologisch geteeld waarbij er geen pesticiden aan te pas kwamen. Boekweitkorrels worden klaargemaakt zoals quinoa (1 kop korrels, 2 koppen water aan de kook brengen en 5 minuten laten doorkoken) en worden vaak gebruikt in pap, salades of warme gerechten. Boekweitmeel wordt daarnaast ook vaak gebruikt voor pannenkoeken!

Superfoodmuesli is in in dit geval ook écht superfoodmuesli! Gemaakt van glutenvrije haver, rozijnen, zonnebloem- & pompoenpitten, veenbessen, walnoten en gojibessen. De enige échte suiker die hieraan te pas kwam, is voor het zoeten van de veenbessen en.. trust me.. bij vele andere muesli’s is het wel wat anders dat de klok slaat.

Nutridia gezond ontbijt

Nutridia gezond ontbijt
Kokosolie vind je tot slot ook terug in hun assortiment. Hierbij maken ze een onderscheid tussen diegene waarmee je ook kan frituren, en diegene die je ook kan smeren! Ik gebruik het voornamelijk voor het verhitten van fruit dat ik gebruik in cake, taart, bij het ontbijt, enzovoort. Echt, super lekker!

 

Nutridia gezond ontbijt

Kortom, ben je op zoek naar iets nieuws in de kast? Dan hebben ze écht veel om uit te proberen, en om jezelf mee te verwennen. Ik kan zo genieten van een geordende ontbijtkast waarin in 92039 potjes met zaden, noten, muesli, fruit, pitten, cruesli, etc in zie staan. Dit maakt de verleiding in een vettig-prettig ontbijt weer een heel pak minder!