Holy Breakfast, Superfood Snacks

Quaker Havermout Ambassadrice

Quaker Havermout Ambassadrice
“Ja, ik wil!” pinkte ik met een traantje weg, toen Quaker me vroeg of ik ambassadrice wilde worden. Al van dag één dat ik voor de 3930ste keer gezond probeerde te leven, en het me eindelijk beetje per beetje lukte, heb ik geprobeerd om met havermout te ontbijten.

In alle eerlijkheid -misschien moest ik maar geen ambassadrice worden, haha- maar mijn eerste ervaring met havermout vond ik écht niet oké.There, I said it. Ik dacht bij mezelf “Wow. Hier heeft niemand mij voor gewaarschuwd?! Hoe eentonig kan een ontbijt zijn?”. Maar, weet je, eigenlijk moet je het vergelijken met… pasta *schiet me net te binnen*. 5x Per week spaghetti bolognaise eten, dat steekt tegen, maar afgewisseld met carbonara, een pasta slaatje, lasagna, cannelloni, enzovoort lukt het dan weer wel!
2015-12-08 01.28.29 1
2015-12-08 01.28.28 1
Quaker Havermout Ambassadrice

 

&Dus sloeg ik zelf aan het experimenteren met havermout en ben nu zowat de grootste voorstander van havermout die er rondloopt: warm, koud, gebakken, geroosterd, you name it and I’ll eat it! Wat ik zelf al gemaakt heb? Makkelijke en gezonde havermoutrepen, havermoutkoekjes, een smoothie met rijstmelk, frambozen en havermout, granola en zoveel meer. Bovendien zit havermout boordevol vezels, is het glutenvrij en gewoon eindeloos combineerbaar!

 

2015-12-08 01.28.18 1

2015-12-08 01.28.31 1

Quaker Havermout Ambassadrice

 

Mijn eeuwige liefde voor havermout laat dan ook zijn sporen achter, want Quaker vroeg me om één jaar lang zowel voor als achter de schermen een handje toe te steken.

“Jaa! Zo graag! Cava! Dansen!”, maar ik zei “Oh, dat lijkt me erg leuk! Met plezier!”. Een beetje gemanierd blijven, weetjewel.

Quaker Havermout Ambassadrice
Allereerst wilde Quaker aan het grote publiek tonen dat onbijten écht niet moeilijk hoeft te zijn of lang hoeft te duren. Met hun “Oat Express” zakjes heb je binnen de twee minuten je havermout met perfecte cuisson en gaartijd voor je neus geschoteld. ‘Zakje open – havermout in een kommetje – (soja)melk erbij – 2 minuten in de microgolfoven – fruit schillen – à table‘. Dit wilden ze dan ook in levende lijven aan het grote publiek tonen waarbij je – nog tot zondag 13 december – in Antwerpen Centraal Station in een wip een gratis ontbijtje kan bestellen, gemaakt door de liefste robots ter wereld.

2015-11-30 07.57.14 1

Quaker Havermout Ambassadrice

Op dinsdag 1 december kon de Antwerpse ochtendglorie proeven van een koud & een warm receptje, “Op Carmen’s wijze”. Gniffelend ronddwalen en aan iedereen vragen “EN, VINDTGE HET LEKKER?! *Angel eyes*” was dan ook van toepassing. Het koude receptje bestond uit havermout gemengd met yoghurt, gebakken peer, dadels, veenbessen, kaneel en gemberpoeder. Het warm receptje uit havermout met melk, ananas, gedroogde abrikozen, honing, pompoenpitten en amandelen. Verwennerij, mijn gedacht.