Always room for dessert, Recipes, Superfood Snacks

Raw vegan frambozen-kokos bars

Zoet, maar toch echt fris. Net als een bounty (ook al was ik daar vroeger geen fan van). Elke ochtend trek ik mijn noten-zaden-muesli-olie kast open, en die twee gigantische potten kokosnootolie bleven mij maar aanstaren: “Hoe zit het.. worden wij nog gebruikt of..?” En dus, zo gezegd zo gedaan, geïnspireerd op de bounty, deze raw (niet verhit!), vegan (zonder dierlijke producten) frambozen-kokos bards, mét pure chocolade. Zoet of bitter, dat kies je helemaal zelf. Ik geef je het basisrecept mee, jullie mogen aan het experimenteren slaan!

 

Wat heb je nodig voor +- 10 bars?

  • Een cakevorm
  • 300gr frambozen
  • 8el agavesiroop
  • 7el kokosnootolie
  • 100gr geraspte kokosnoot/schilfers
  • 100gr pure chocolade
  • 1 citroen

Da’s al!

 

Zo ga je te werk

  • Verwarm in een steelpannetje de frambozen, samen met 4el agavesiroop (of meer, proef zelf even of dit zoet/zuur genoeg voor je is) en voeger het sap van 1/2 citroen aan toe. Laat alles lichtjes verwarmen, pruttelen, en zet dan weer van het vuur.
  • Verwarm 5el kokosnootolie in een steelpannetje. Meng vervolgens in een kom de 100gr geraspte kokosnootschilfers onder de gesmolten olie, samen met het sap van 1/2 citroen en 4el agavesiroop.
  • Verdeel over de met bakpapier beklede bakvorm, het kokosnootmengsel, gevolgd door het frambozenmengsel. Zet dit geheel voor 1 uur in de vriezer.
  • Smelt vervolgens in een steelpannetje 100gr pure chocolade. Neem de bakvorm uit de diepvries, verspreid de chocolade -zoveel als je wil- over de bakvorm, en laat weer afkoelen in de vriezer.
  • Bij het serveren, haal je hem 2 uur op voorhand uit de vriezer, en helemaal klaar!