Delicious Dinner, Light Lunches

Raw&veggie lasagne

Raw lasagna vegetarisch

Toen ik via Belmodo vernam dat ik een workshop bij Alpro Soja gewonnen had, kon ik mijn ogen niet geloven. Nieuwe gerechten en wat extra inspiratie zijn natuurlijk altijd welkom. Diegenen die mij kennen, weten dat naar mijn mening lasagna moet gekroond worden tot beste gerecht ter wereld. Met ‘Raw Lasagna’ op de kaart kon mijn dag dus alvast niet meer stuk. Bovendien is deze versie van lasagna heel gezond, makkelijk om te maken en om je vingers van af te likken. Meermaals getest en goedgekeurd! (All credits go to Alpro)

foto 2 (10)

Wat heb je nodig?

(Voorgerecht voor 6 personen of hoofdgerecht voor 3 personen)

  • 2 courgetten
  • 100g jonge bladspinazie
  • 100g walnoten
  • 100g zongedroogde tomaten
  • 3 verse grote tomaten
  • 2 rode uien
  • 150g verse basilicum in een doosje (Anders 1 basilicumplantje waar je 45 blaadjes vanaf neemt)
  • tijm, rozemarijn & peterselie (of kruiden naar keuze)
  • 100g cashewnoten
  • 50g Parmezaan
  • 150ml Alpro Mild & Creamy natuur
  • 1 citroen
  • 4 lookteentjes
  • olijfolie, peper & zout

Zo ga je te werk

  • Snij de twee courgetten in filterdunne schijfjes. Leg ze in een kom en laat ze weken/doordreng ze met  een goede scheut olijfolie, peper, zout en tijm.
  • Week de cashewnoten in water (30min), zeef en mix ze in de blender. Voeg de Parmezaan, het citroensap, één fijngehakte lookteen, wat peterselie, verse tijm, peper en zout toe. (Je hoeft hier niet alle kruiden te gebruiken. Je kan er hier naar gelieven aan toevoegen of weglaten, wat je het liefst eet.) Voeg er tot slot nog een scheut olijfolie aan toe zodanig dat de textuur wat zachter wordt.
  • Maak met de blender een tapenade van 30 basilicumblaadjes, jonge bladspinazie, walnoten, twee lookteentjes, één rode ui, Alpro Soja Mild&Creamy, peper en zout.
  • Mix de zongedroogde tomaten, verse tomaten, 3 lookteentjes, 15 basilicumblaadjes, tijm, rozemarijn, peper en zout in de blender.
  • Schik alles in fijne laagjes bovenop elkaar, te beginnen met de courgetten, kaassaus van de noten en Parmezaan, basilicum, tomatensaus en vervolgens een tweede laag erbovenop. Eindig met een extra laag van courgetten en tomatensaus. Garneer eventueel met wat verse basilicum of walnoten rondom het bord.