Drinks

Rijstmelk – amai da’s lekker

Dat dacht ik toen ik een nipje van de fles nam. Sinds ik minder gewone melk ben beginnen drinken, is soja melk steeds vaker mijn alternatief geweest, tot deze rice dream drank dan! Het is al uit verschillende studies gebleken dat koemelk niet voor iedereen even goed, en nog straffer: bij sommigen is het net dé reden waarom hun vertering en maag niet altijd in orde zijn of waarom ze bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel hebben. Dit was ook bij mij het geval. 
Tijdens de examenperiode at ik bijna elke dag havermout met melk en merkte dat mijn buik na enkele weken zo opgezwollen was, maar had zelf totaal geen idee waaraan het zou kunnen liggen. Ik at namelijk niet anders dan anders, maar wat ik wél deed was nu élke ochtend havermout mét melk drinken. Ik besloot om af te wisselen met soja melk en *tadaaa* mijn probleem was opgelost. Daarnaast, wij zijn de enige ‘wezens’ die na de zoogtijd nog melk drinken (laat je kat die op tijd en stond een bord melk krijgt even buiten beschouwing), dus in hoeverre mate het ‘natuurlijk’ is om echte melk te drinken, weet ik niet. 
Je moet ook weten dat er enorm veel melk wordt geproduceerd. Wanneer een groot deel van de bevolking zou beslissen om minder melk te drinken, zou dit grote overschotten kunnen veroorzaken met een enorme daling van de prijs als gevolg en dus nadelig voor de melkboeren. Net dààrom wordt het drinken van melk vaak gepromoot. Ik beweer niet dat melk ongezond is, maar “melk is goed voor elk” zou ik toch met een korrel zout nemen. 
Wat we wel nodig hebben, is calcium. Dit zit in koemelk, maar *trommelgeroffel* ook in deze Rice Dream! Rijstmelk is niet alleen zuivelvrij, lactosevrij en sojavrij maar bevat ook geen verzadigde vetten, en is door de toegevoegde B12 enorm geschikt voor vegetariërs. Ook werd er extra vitamine D2 aan toegevoegd opdat de calcium beter zou worden opgenomen door het lichaam. I like, a lot. 
Rice Paradise – Wat heb je nodig
  • 400ml rijstmelk
  • 4 kleine handjes ingevroren frambozen
  • 2el agavesiroop
  • 8tl droge havermout
  • 2tl kokosnoot olie
>> Alles 30 seconden mixen op de hoogste stand en slurpen maar!