Recepten

Silicon Valley Day 2: van innerlijke rust tot zweten als een rund

Stevig. Zo zou ik het begin van deze dag omschrijven. Nee wacht, zelfs dat is een eufemisme. Sterven was het ook niet, maar het lag er net tussen -voor mensen die niet wekelijks op hun spinning fiets kruipen-. Jawel, om 7AM stonden we elk naast onze persoonlijke spinning fiets, waar we de komende 50 minuten samen liters zweet zouden delen. Kennen jullie Soulcycle? Bij ons zijn ze nog niet echt gekend, maar ho-la dat zal niet lang meer duren. Soulcycle is opgericht door twee gepassioneerde dames en eigenlijk -gewoon- spinning, maar de trainingen vinden plaats nog voor de zon opkomt: 6 of 7 u ’s ochtends kan je dus een training meepikken. Bovendien is het interieur strak, maar toch aanstekelijk: wit en geel (en zwarte vlekken na de training). Toen de lesgeefster vanachter het hoekje tevoorschijn kwam, waren het eerst haar stalen buikspieren die naar binnen liepen. Een eightpack, zoiets. Daar bovenop kende deze vlam een uithoudingsvermogen en motivatiegevoel van jewelste. Ik geef het je alvast zwart op wit mee, ie-de-reen leek een mini-douche tot stortbad te hebben genomen. Kortom: pompende beats, zwetende lichamen en een onmenselijk knappe lesgeefster. Zowat iedereen haalde het onderste uit de kan. Momenteel zitten ze verspreid over zowat heel Amerika in de grootste steden; jullie weten dus waar naartoe!

foto8

Processed with VSCO with f2 preset

DCIM100GOPROGOPR1539.

Eens gedoucht en ontbeten was het Martine Prenen die ons meenam in de wondere wereld van me-time. Iets wat we allen lijken verleerd te zijn. Me-time, wat is dat eigenlijk en hoe begin je eraan? Best wel confronterend als je het mij vraagt, hoe weinig tijd we voor onszelf over hebben. Van dagelijkse ademhalingsoefeningen tot wandelingen in het bos: connecteren met jezelf doe je alvast niet achter de televisie! Aparma vervolledigde dit topic omtrent innerlijke rust, waarbij ze het heel nauw in contact brengt met succes op het werk en bij het behalen van persoonlijke doelstellingen. Aparma werkt reeds meer dan 15 jaar als coach in Business Development, waarbij ze de dag van vandaag ook aan deze bedrijven yoga, meditatie en inner-self lessen geeft. Het meditatiegedeelte konden we hierbij alvast aan de levende lijven ondervinden: benen en armen werden losgegooid, longen werden open getrokken, spieren werden gestretcht en bromgeluiden werden getest. Ontspannend voor de yogi’s onder ons, nieuw voor de overigen!

Processed with VSCO with f2 preset

foto12

foto13

foto11

Ook vandaag werd er overheerlijk gegeten. Ooit al gehoord van een plek waar alles gluten- & graan-vrij is? Een plek waar natuurlijke ingrediënten centraal staan, er enkel met lokale leveranciers wordt gewerkt, seizoensgebonden food op jouw bord terecht komt en dit alles met de hoogste duurzaamheidsgraad? Can we haven an Hallelujah for Mission Heirloom. Lees alles over hun uniek verhaal op de website! De gerechten op ons bord varieerden van salades en toasts tot soepjes en zelfs merg. Rode draad? Enorm, enorm heerlijk gezond eten. Bovendien is er ook een kleine shop aan verbonden waar je producten, soepen en lekkers direct mee naar huis kan nemen.

20161011_130926

20161011_130912

20161011_130852

20161011_130743

Processed with VSCO with f2 preset

img_20161011_225754

schermafbeelding-2016-10-14-om-15-37-11

Met een overvolle buik trok het grootste deel van de groep richting Kaiser Permanente. Al van gehoord? Kaiser Permanente biedt -aangezien het sociale zekerheidssysteem in Amerika vrij tot zeer tot absurd duur is- betaalbare health care verzekeringen, zowel voor individuen, families, groepen, werknemers als bedrijven. Ik heb me ter plekke laten vertellen dat, wanneer je zelfstandig aan de slag gaat, je gemiddeld 500 dollar per maand aan ‘sociale zekerheid/health insurance’. Maar, dat is nog niet het strafste. Moet je dan uiteindelijk toch onder het mes of in de gips, dan moet je maar liefst 80% van de kosten zelf ophoesten. Geen wonder dus dat er zodanig veel over preventie wordt nagedacht! (Ohja, en een klein deel van de groep ging op zoek naar de verloren koffer van een van de medereizigers. Deze werd pas na dag 4 teruggevonden en gebracht. #thatslife #miserie )

Een douche en wat Instagram foto’s later, was het tijd om richting BelCham te vertrekken, of beter gezegd: Belgian-American Chamber of Commerce. Een avond vol netwerken, weer lekker en veel eten, en de deelnemers van de ‘Aging 2.0 conferentie’ op het programma. Perfect dus om vanuit het health care standpunt van onze groep -waarbij er toch een heel aantal actief zijn in gezondheidszorg, lichaamsbewering en preventie – te connecteren met de aanwezigen. Na een lange dag, en snakkend naar een bed, kroop ik moe maar voldaan onder de lakens. Slaapwel San Francisco, slaapwel Silicon Valley.