Hotspots, Inspiration, Travel, Wishlist

Silicon Valley Day 3: what a moving day!

Sommigen met kleine oogjes, anderen met nog kleinere oogjes, maar zowat iedereen stond paraat voor mijn ochtendworkshop ‘crossfit’. Jammer genoeg kon ik niet garanderen dat het er rustig aan toe zou gaan; zweet zou vloeien en adem zou van diep worden gepuft. Zoals hier en in het boek al eerder vermeld, doe ik sinds een tijdje crossfit (een jaar ongeveer, met intensievere en rustigere periodes), and I’m hooked! Crossfit is een mix van heel wat disciplines, zoals: atletiek, gewichtheffen, gymnastiek, interval, enzovoort. De combinatie zorgt ervoor dat je zowat elke spier in je lichaam traint, maar vooral op de juiste en meest effectieve manier. Zo gezegd zo gedaan werden alle deelnemers in een 1-uur durende workshop klaargestoomd in de wondere wereld van squats, sit-ups, mountain climbers, lunges, jumping jacks, burpees, enzovoort. Duo of solo, met 100 % inzet en 10 % vals spelen haalden we met z’n allen het einde.

img_20161012_224952

Processed with VSCO with f2 preset

foto1

Gelukkig had iedereen nog een klein reserve in de benen zitten, want vandaag werd er gefietst, gefietst en nog eens gefietst. Eerste stop, nadat we onze fietsen goed hadden vastgeketend – in een wereldstad als San Francisco kan in een oogwenk je onderbroek gestolen worden bij wijze van spreken – , maakten we bij Rock Health. Rock Health ondersteunt heel wat start-ups die zich willen inzetten om het health- en tech- domein met elkaar te combineren. Van wearables tot applicaties tot van online platformen; zowat alle ideeën springen er als paddenstoelen uit de grond. Rock Health zelf heeft zelf geen funding ter beschikking, maar zoekt voor iedereen die komt aankloppen en is uitverkoren, voldoende sponsoring om hun meesterplan van grond te krijgen.

Eatsa

Zo rond een uur of 11 begint mijn brein meestal uit te kijken naar de lunch, en ook vandaag was dit niet anders. 11u25 HOP DIE FIETS OP, Eatsa stond namelijk op het programma. Ik zweer het je, niet overdreven, eatsa is een beleving op zich! Het concept? Heel simpel: fastfood, nog steeds fast, en nog steeds food, maar dan gezond! En dit alles in een ultra modern jasje: onzichtbare schermen die je op een ludieke manier entertainen, teasen en bijna ‘roepen’ wanneer je jouw maaltijd uit de muur kan halen. Ze staan gekend om hun ‘bowls’ die je kan bestellen zelf kan samenstellen: vegetarisch, veganistisch, of gewoonweg met alles erop en eraan. Van iced tea tot chia pudding, en dit alles voor een prijsje. Mijn hart bloedt als je weet dat onze steden slechts een habbekrats zijn van wat ze daar aan de overkant van de oceaan allemaal kunnen en hebben.

Opnieuw trappen met die beentjes, want de volgende meeting bij BelCham wacht alweer op ons. John Stoddard, Senior Designer bij IDEO (designing en innovation bedrijf gevestigd in Palo Alto, Silicon Valley), liep heel wat ervaring op bij het ondersteunen van niet alleen start-ups, maar ook gevestigde merken en bedrijven bij het verder uitbouwen van voornamelijk design en services, volledig gericht op de klant. Zo benadrukte hij bijvoorbeeld het maken van prototypes: heel wat -startende- bedrijven willen hun product pas lanceren wanneer het definitief klaar is voor de markt. Het nadeel: heel wat tijd en kostbare feedback gaat verloren. Wanneer je een prototype op de markt brengt en dit ook zo communiceert, waarbij het voor 70% gemaakt is in de richting van wat jij wil, heb je nog heel wat ruimte om met de feedback van klanten aan de slag te gaan. Natuurlijk moet het product wel werken, een prototype betekent niet een slecht werkende versie, alleen een versie waarbij het zijn maximale capaciteit nog niet heeft benut. Andere interessante tip die ons voornamelijk bijbleef: werk samen over departementen heen. Makkelijker gezegd dan gedaan in de praktijk, maar door verantwoordelijken uit elk team of afdeling uit te kiezen en hen samen te laten werken, voelen niet alleen de werknemers zich meer betrokken bij het proces, maar zal het eindproduct ook beter uitgerust zijn.

foto18

DCIM100GOPROGOPR1585.

DCIM100GOPROGOPR1580.

Net aangekomen in het hotel stond James Corwell alweer op ons te wachten, founder van Tomato Sushi, een concreet en innoverend idee (maar eigenlijk ook wat verwarrend en vaag, hij zal nog aan zijn prototypes aan het sleutelen zijn). Tomato Sushi verzet zich tegen het eindeloos vangen van tonijn, wat je vaak kan terugvinden in en op sushi. Als antwoord hierop, creëerde deze top chef een natuurlijke en ‘eco-vriendelijke variant: tomato sushi. Deze met natuurlijke smaak bewerkte tomaten zouden de traditionele stukjes tonijn moeten kunnen vervangen. ‘Het smaakt hetzelfde, maar toch net anders’ beweert hij. Jammer genoeg konden we niet proeven, anders hadden we ons dit net wat helderder voor de geest kunnen halen. Ook zet ik ‘ecologisch vriendelijk’ tussen haakjes, aangezien de tomaten die hij zou gebruiken, steeds per schip worden verscheept vanuit Marokko. Nu, waarom niet lokaal kweken denk ik dan (indien we toch naar een lange termijn oplossing op zoek zijn en het gat in de ozon laag o-zo-graag willen dichten)? Kortom, we stonden allen verbaasd maar lichtjes met de wenkbrauwen gefronst bij het concept. De eerste restaurants zijn geopend, in Europa zullen ze helaas nog wat langer wegblijven. Wij zijn alvast benieuwd.

1u15 later (lees: 1u09 zalige powernap, 4 minuten douchen en 2 minuten aankleden later), sprongen we de taxi in richting SPIN. Gelukkig niet weer spinnen (mijn benen waren namelijk nog net iets te stijf van de dag ervoor), maar wel.. ping pong! Heerlijk hoe ping pong het kind in jezelf naar boven kan halen. Iedereen (inclusief diegenen met twee linkerhanden) sloeg met plezier een balletje in het rond. Visueel: één gigantisch grote ruimte, heel gezellig en loungy ingericht, meer dan 15 ping pong tafels, lekkere cocktails, een gezellige bar en overheerlijke hapjes. Deze SPIN-clubs zijn terug te vinden in New York, Los Angeles, Toronto, Chicago, enzovoort. Perfect voor een avondje uit onder vrienden, een date of zelfs een aanstekelijke afterwork. Nadat ik iedereen naar huis had gespeeld *eventueel lichtjes overdreven*, kropen we opnieuw onder de wol. Alweer voldaan van een hemelse dag Silicon Valley.