Hotspots, Inspiration, Lifestyle, Travel, Wishlist

Silicon Valley Day 4: Een dag overspoeld door eten met een vleugje Golden Gate.

De zon had nog maar net haar eerste stralen geworpen op het mooie San Francisco, of we stonden al met z’n 8-ten klaar om in de vroege uurtjes al joggend door de stad te trekken. Een rustige toer van bijna 7 km stond op het programma, waarbij ik de laatste kilometer gelukkig hulp kreeg van wat meer ervaren San Francisco-kenners om ons de weg terug te wijzen. Ik wist het ook wel, hoor… Just checking you’re awake! 

foto23

foto22

foto27

20161015_100628

Naar deze dag had ik al vanaf het begin uitgekeken! Reden? Food, food en nog eens eten stonden centraal! De Farmers’ Market, opgestart door CUESA (Center for Urban Education about Sustainable Agriculture) is een groot voorbeeld voor zowat de hele voedingsindustrie. Dit aangezien ze de vertaalslag proberen te maken omtrent gezonde en duurzame voeding, geproduceerd door lokale boeren, naar het grote publiek. Deze non-profit engageert zich al jaar en dag om dagelijks de beste en meest verse voeding voor te schotelen aan al haar bezoekers. Men vecht bijna letterlijk voor een plaatsje op deze markt, want op zaterdag is het er koppen lopen geblazen! Van verse stokborden tot zachte kazen, van warme scones tot kruidige tapenades en van biologische druiven tot huisgemaakte limonades. You name it, they have it!

Processed with VSCO with f2 preset

Eens geproefd van wat verse sapjes – Ik voel me altijd met de seconde gezonder worden wanneer ik zo’n sapje drink B-) – stond er alweer nog meer eten op het menu! The Plant Café is gevestigd aan de dokken van San Francisco, wat verderop dan de Farmers Market. Ook zij zetten zich in voor betaalbare, gezonde en lokale maaltijden met oog voor mens en planeet. Het interieur was heel erg ruim, waarbij je het gevoel had mee aan de toog of keukentafel te hangen, ook al zat je aan de andere kant van de ruimte. Velen onder ons bestelden de veganistische burger gemaakt van rode biet (toppertje), anderen kregen dan weer een veel te droge of povere salade voorgeschoteld. Kiezen voor de burger is dus de boodschap!

Processed with VSCO with f2 preset

4333096f8ee31428a15b9dad4642d204

Buikje veel te rond en vol, ganzenpas was dus weer aan de orde. Een bankje, zon op onze snoet, een maag die even kan gaan liggen en een uiterst interessante workshop van Martine Prenen omtrent ‘Happy Belly’, wat moet een mens nog meer hebben? Zelf ben ik inderdaad dag in en dag uit bewust en onbewust met voeding bezig, maar Martine vertelde ons dingen waar ik zelf nooit bij stilstond. Wat is nu echt het belang van bio-voeding? Welke belangrijkste vitamines gaan er verloren wanneer je groenten verhit of welke komen net tot hun recht? Wat met aardappelen gedaan en kan je nu echt preventief tegen ziektes gaan werken door je voeding drastisch aan te passen? Ik kan alleen maar vertellen dat ik Martine warm aanbeveel aan iedereen die op een fijne -en ook wel erg grappige- manier zich wil laten onderdompelen in de wondere wereld van vitaminen en mineralen!

DCIM100GOPROGOPR1600.

DCIM100GOPROGOPR1614.

DCIM100GOPROGOPR1624.

Nadat ik stiekem nog een cadeautje was gaan kopen voor de organisatrice van deze hele expeditie (Sara Pieters, heeft haar eigen bedrijf Red Zezel en organiseert deze tour onder de noemer ‘The Red Caravan’) (ps: heel erg vervelend, fietsen met de mooiste snijplank die er bestaat, waar geen schrammetje mag opkomen, in een veel te kleine fietsmand, welke constant de indruk geeft om te kantelen, heel vervelend, so distracted, you only have one job, get it home safely), konden we vertrekken en het maximum halen uit de nog resterende vrije tijd, die iedereen op zijn of haar eigen manier mocht invullen natuurlijk. Samen met drie anderen keek ik op mijn horloge aka gsm: 1u45 minuten de tijd om 30 minuten héén naar de Golden Gate te fietsen, aan snelle sightseeing te doen, en weer terug te fietsen. Haalbare kaart, toch? Mag ik even uw aandacht voor wat ik noem de meest onderschatte fietstocht ooit. HOE HOOG LIGT DIE BRUG ZELFS? 45 minuten trappen voor ons leven (Google Maps houdt zo geen rekening met hoogteverschillen), 1 liter verloren vocht en 2 lichte astma-aanvallen later, konden we fier stellen dat we het midden van de Golden Gate Bridge bereikt hadden. Wauw. Het was dan ook nog eens van dat mooi herfstweer. Geen woorden voor. We zien elkaar ooit terug hoor. Ooit.

foto28

foto29

Processed with VSCO with f2 preset

Een frisse douche en jammer genoeg geen microdutje later (jetlag begon nu pas ongeveer zijn werk te doen), stonden we allemaal met een broek vol goesting klaar om aan de avond (food tour) te beginnen! In groep trokken we rond regio Valencia Street (waar heel wat hippe bars en restaurants zich bevinden) om er maar liefst 4 te bezoeken: oude en jonge kazen met bier, taco’s, fajita’s en chocolade. Elke bar met haar eigen verhaal, de ene uitbater al wat uitbundiger (tot in het extreme) dan de andere. Met een weer net wat te volle buik, trokken we in ganzenpas richting hotel. Een frisse wandeling van een half uur zorgde ervoor dat we fris, voldaan en verteerd onder de wol konden kruipen.