Hotspots, Inspiration, Lifestyle, Travel, Wishlist

Silicon Valley day 5: Van inspiratie en informatie tot relaxatie en vriendschapsformatie!

Ook vrijdagochtend werd krachtig ingezet met heel wat knappe koppen rond te tafel. Allen verzameld bij EIT Digital, waar ook onder andere Rocket Space gevestigd is, was ons toonaangevend panel en wijzelf klaar om grootste vragen in de health sector op tafel te gooien. Met onder andere Christine Koppinge (Global Digital Marketing Innovation Manager bij Nestlé), Beatrice Tarka (CEO bij Mobissimo), Aparna Sain (Inderdaad, dé Aparna van wie we ook mindfulness workshops kregen), Jim Myrick (Flextronics en CEO bij LifeState) en Patrick Consorti (van EIT Digital zelf) die modereerde. Centrale vragen waren hoe grootste bedrijven zoals Nestlé het welzijn en de gezondheid van de bevolking kunnen en ook willen beïnvloeden, hoe kunnen wearables optimaal worden ingezet voor het verbeteren van de gezondheid en hoe staat de gezondheidszorg in de VS in contrast met die van Europa? Een hele boterham met heel wat stof tot nadenken als resultaat.

Ook Rocketspace stond in de schijnwerpers. Dat jullie het bedrijf op zich niet kennen, is geen ramp, maar wat ze doen daarentegen verdient een grote pluim. RocketSpace is dé accelerator voor start-ups in domeinen als tech, health, mobility, verzekering, energie, enzovoort. Zij stomen de start-ups klaar voor lancering en bieden hulp doorheen het hele proces, richting top. Denk hierbij aan Uber, Spotify, Hootsuite, enzovoort hebben hier voor het eerst voet aan wal gezet. Een brilliant idee? Je weet dus waar naartoe!

calafia

Ook op deze laatste dag konden we gezamenlijk genieten van Lunch bij Calafia Café. Charlie Ayers, oprichter van deze hippe eettent, koesterde de droom om een locale, organische, duurzame en gezonde eetplek op te richten. Met hun farm-to-table mentaliteit toveren ze de lekkerste gerechten op tafel omringd door heel wat positive-vibes! Van veel eten naar veel data, want dat is waar Entefy voor staat. In een wereld waar Internet of Things niet alleen te gebeuren staat, maar waarbij we er momenteel ook middenin zitten, is er reeds oneindig veel data beschikbaar. Maar, wat nu gedaan? Hoe kan je uit deze data relevante informatie en feedback verkrijgen. Wat voor effect heeft dit op de consument en hoe ziet de toekomst eruit? Veel vragen, veel antwoorden!

DCIM100GOPROGOPR1642.

Relax the body, relax the brain. Een stevig gevulde week werd afgesloten met een yoga sessie door Anotella Dalla Muta. Yin-Yang yoga waarbij ik spieren heb gestretcht die zich volgens mij nog nooit verroerd hebben. Van hond naar duif en omgekeerd en ook gedraaid. Yoga heeft mijn hart veroverd, nu mijn lenigheid nog.

Wat een geweldige week. Niet alleen wat we zagen, leerden en proefden maar ook gewoonweg het gezelschap! Uit verschillende sectoren, verscheidene invalshoeken en zowel immer bescheiden Belgen als altijd-opgetogen Nederlanders hand in hand, wat een mooi avontuur! Napraten, aftoetsen en discussiëren waren dan ook de grootste meerwaarden, vonden we allen. Om dit te vieren, aten we onze buikjes rond, spoelden we door met een goed glas wijn, trokken we ogen van de veel te dure rekening bij Ozumo waar we de lekkerste Japanse, verfijnde gerechten geserveerd kregen, en konden we er al bij al nog goed om lachen.

Carmen tot uw dienst, over en out.

Processed with VSCO with f2 preset