Superfood Snacks

Studeersnacks

Banaan ijs-snacks met chocolade

Begin jij tijdens het studeren ook balpennen als frietjes te zien of jouw latje als een Snickers? Of aanzie je regen als een waterval van cola of mojito’s? Deze gezonde bloksnacks helpen jou en je knorrende maag de hele dag te overleven zonder schuldgevoel. Ten aanval!

Yoghurt met gebakken peer

Ochtendsnack

Wanneer je al in de vroege uurtjes aan het leren geslagen bent, kan het zijn dat je enkele uren na je ontbijt opnieuw voor de koelkast staat. Een snelle en niet te zware ochtendsnack is yoghurt met gebakken peer en gember. Schil een peer en snij ze in blokjes. Verhit een pan met een beetje olijfolie en laat de stukjes peer enkele minuten goudbruin bakken. Strooi er vervolgens één theelepel gemberpoeder over en laat nog even doorbakken. Voeg het bij jouw kommetje yoghurt en klaar. Een ander alternatief is ananas (uit blik) met cottage cheese. Deze kaas is arm aan vetten en rijk aan eiwitten wat zorgt voor een verzadigd gevoel.

 

Banaan ijs-snacks met chocolade

Frisse snack

Zin in dips? Maak fijne groentereepjes van wortel en komkommer. Voor de dipsaus kan je óf een voorgemaakt potje light kruidenkaas kopen óf je maakt deze snel zelf: neem één potje Griekse yoghurt en kruid af met peper, zout en allerhande kruiden zoals basilicum, peterselie, look, enzovoort. Ook kerstomaatjes en mozarellaballetjes op een stokje zijn een perfecte match. Overgiet ze met wat olijfolie en kruid af met peper en zout.

 

Tomaat Mozzarella

lipstiickandblush.wordpress.com

Het-is-veel-te-warm-snack

Is het 20 °C buiten en zit je te zweten achter torenhogen boeken? Maak deze tussendoortjes in de ochtend en haal ze in de namiddag uit de diepvries. Zo snijd je een banaan in stukjes en smelt je wat pure chocolade in een kom. Steek een tandenstoker in elk stukje en rol het door de chocolade. Dop het vervolgens eventueel door wat kokosnootpoeder of nootjes. Zet het voor enkele uurtjes in de diepvries en laat het bij het uithalen opnieuw 30 minuten op temperatuur komen. Ook fruitbrochettes of druiven zijn een lekker en zoet alternatief voor ijsjes.

 

Zelfgemaakte Ice Tea

Drinken – Zelf ice tea maken

Wanneer de avond valt, begin je stilaan naar frisdrank te verlangen. Maak zelf ice tea om te voorkomen dat je geen nutteloze liters suiker weg slurpt. Neem een (glazen) kan en giet er kokend water in voor vier kopjes thee. Vervolgens plaats je vijf theezakjes naar keuze in de kan en laat je dat voor een uur intrekken en afkoelen in de koelkast. Verder voeg je een zoete of een bittere smaak toe door het sap van appelsienen of citroenen en limoenen toe te voegen. Dat verschilt naargelang je eigen smaak. Zoetebekken kunnen tot slot nog enkele theelepels Stevia of Canderel toevoegen. Tot slot serveer je je ice tea met veel ijsblokjes.

 

Rijstwafels met pindakaas

Zoete avondsnack

Na een hele dag vol bloed, zweet en vooral tranen tijdens het studeren, heb je echt wel iets lekkers verdiend Laat die XL zak paprika chips voor wat het is en kies voor zakjes popcorn. Indien je niet voor de meest gesuikerde versie gaat, is dat een perfect gezond alternatief voor chips. Je zet de zakjes één minuutje in de microgolf en je kan ten aanval. Ook rijstwafels met pindakaas zijn hemels. Eerst moet je wat wennen aan de smaak, maar eens je verkocht bent, wil je niets anders meer.