Inspiration, Travel, Wishlist

The Healthy Ever After goes Silicon Valley

Je leest het goed! Silicon to the Valley it is! En dat allemaal dankzij Sara Pieters van Red Zezel, ook wel gekend als innovatie & creativiteit inspiratiebron! Ze werkte reeds voor Voka, Flanders District of Creativity en startte enkele jaren geleden haar eigen bedrijf op! Hoe kwam Sara nu net bij mij en hoe ziet ‘The Healthy Ever After in Silicon Valley’ er nu net uit? Dat lees je hier!

Samen met het team van The Red Caravan trek ik er midden oktober voor een week op uit richting het mekka van de start-ups, de broedplaats van nieuwe ideeën, inclusief een frisse kijk op alledaagse en nieuwe dingen! Wat voel ik me vereerd dat ik hiervan deel mag uitmaken!

Waarom The Healthy Ever After?

Nu, waarom zit ik net in het rijtje? Wel, deze leerrijke trip staat volledig in het thema van ‘Healthy Lifestyle’, en dat klinkt helemaal als muziek in de oren! Iedereen moet, wil en zal vandaag de dag bewust bezig zijn met gezond leven. We willen allemaal een gezonde geest in een gezond lichaam. We eten en drinken liefst zo goed mogelijk en zoeken tussen de soep en de patatten door naar tijd om aan onze conditie te werken. Een “healthy lifestyle” is tegenwoordig een échte must als je mee-hip-in-enzo wil zijn! Maar, op het tempo dat we deze nieuwe gadgets en producten implementeren in onze levensstijl, moet ons klein Belgiëlandje natuurlijk wel kunnen volgen! Daarom nemen we een kijkje bij de verre buren, want soms is het gras wél groener aan de overkant!

Ter plekke probeer ik de vertaalslag te maken tussen de bedrijven die we bezoeken en de deelnemers: waarom is het zo belangrijk wat we zien, hoe kijk ik naar een bepaald topic vanuit mijn eigen standpunt en vanuit de ervaring met de blog? Daarnaast ben ik ook een bijna real-time reporter die verslag uitbrengt van wie-waar-wat we net ontmoeten. (Seg en euh, Mark Zuckerberg loopt daar ook ergens rond, van horen zeggen.)

Wat valt er te zien?

Deze trip naar Silicon Valley met The Red Caravan brengt ons dus bij de laatste, meest vernieuwende trends! Want, je weet toch hoe de -nabije- toekomst er gaat uitzien, hé? Geconnecteerde horloges die in verbinding staan met jouw dokter of zelfs het ziekenhuis, sportcentra die aan jouw koelkast doorgeven wat je nu best wel of niet eet na de training, de toekomst van voeding(stoffen), en zoveel meer!

Op de agenda staan bezoeken gepland aan toonaangevende innovatieve koplopers in de health sector (traantje van geluk): bedrijven die werken rond voeding, gezondheid, e-health & sport staan op het programma. Denk maar aan namen als Hampton Creek Foods, Institute for the Future, Quantified Self, Sports Colab, Whole Foods Market en Nestle digital Lab..

Waarom is dit een unieke reis?

Om te kunnen vernieuwen, moet je zeker en vast uit je comfortzone komen. Deze reis is er om even afstand te nemen van de routine en over de muur van onze eigen ideeën en kijk op vernieuwing onder de liep te nemen. Wat voor mij de reis nog des te unieker maakt, is dat iedereen die meegaat, voor de volle 100% geïnteresseerd is in wat de toekomst van ‘health’ ons te bieden heeft. Wat er nog uniek zal zijn, zijn mijn sportsessies in de ochtend; YAY! 

Kan jij nog mee? Natuurlijk!

Onthoud eerst en vooral dat deze reis een once in a lifetime trip is en zal zijn! Zoveel toonaangevende bedrijven bezoeken, unieke mensen leren kennen, en dat alles overgoten met health. Kortom, voor mij is het alleszins een dream coming true.

Waaruit bestaat het gezelschap? Denk maar aan ondernemers, innovatoren en managers uit verschillende branches uit België en Nederland:

 • de zorgsector (bijvoorbeeld ziekenhuizen)
 • voedingsketen (zoals horeca, supermarkten, catering)
 • de sportsector (zoals sportbonden, fitnesscentra, sportstimulering)
 • het onderwijs (zoals hogescholen en universiteiten)
 • de overheid (zoals gemeenten, ministeries)

Wat zit er inclusief?

 • 6 hotel overnachtingen
 • 6x ontbijt
 • 5x lunch
 • 5x diner
 • Transport ter plaatse voor de bezoeken
 • Bedrijfsbezoeken & sprekersvergoeding
 • Executive summary met lessons learned
 • 2 extra workshops: Kick-off en brainstormworkshop

Deze unieke reis komt neer op *schudt met het spaarpotje* 3.750 euro indien je voor 1 juni registreert en 4.250 na deze datum! Ik begrijp 200% dat je dit niet onmiddellijk in je broekzak hebt steken, maar misschien ken je -naast jezelf natuurlijk- wel iemand die in de sector actief is of niets liever zou willen dan hier deel van uit te maken.

Meer informatie vind je terug op The Red Caravan! Misschien tot dan!