Always room for dessert, Delicious Dinner, Food, Superfood Snacks

Veggie tafelen met Colruyt

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

Feestdagen-stress, ik heb het nooit gekend. Tuurlijk niet, want meestal moest ik maar gewoon mijn benen onder tafel gooien (tot enkele jaren geleden) of zelf in groep een bijgerecht maken, maar zelf een driegangen menu op tafel toveren.. Bij deze, is de keuken van ons nieuw, gezellig huisje voor de allereerste keer ingewijd! Volledig in mijn nopjes en met een lach tot achter de oren, stonden we met z’n allen achter de kookpotten. (Ik had inderdaad wat taken uit handen gegeven, renoveren takes its toll, aka doodop).

Maar goed, na 3 maand intensief breken, slopen, voegen, vegen en verven, was het tijd! Ik sloeg de feestfolder van Colruyt open en koos een menu die 1. übersnel klaar moest zijn, 2. betaalbaar liefst pretty much please enal en 3. zo gezond mogelijk moest zijn. Je kan kiezen uit:

  • Budgetmenu voor 7 euro p.p. (Broccolisoep, Varkenshaasje, ijsje)
  • Vooraf klaar menu voor 12 euro p.p. (Everzwijnenbrood, vispannetje en cheesecake)
  • Traditioneel voor 11 euro p.p. (Juliennesoep, kalkoen en ijsstronk)
  • Visparade voor 21 euro p.p. (Sint-jakobsnoten, gebakken tarbot en dessertbordje)
  • Fijnproeversmenu voor 16 euro p.p. (Kreeft, hindegebraad en meringuetorentjes)
  • Veggiemenue (witloofblaadjes met tomaat-kikkererwten tapenade, vol-au-vent van bospaddenstoelen en trifle met yoghurtroom en frambozencoulis) voor 8 euro p.p.

 

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

 

Ik had het laatste woord nog niet gelezen of mijn keuze stond al vast: Veggie it is! Ik zal mijn gasten eens laten zien hoe lekker veggie kan zijn. De gevulde witloofblaadjes met tomatenhummus gingen naar binnen als zoete boordjes ‘Amai da’s lekker, hoe zijt ge daarop gekomen?’. (Kikkererwten, half gedroogde tomaten, pijnboompitten en heel wat kruiden) Plus, iedereen is met de feesten steeds met arendsogen op zoek naar iets gezond op de tafel, kwestie van niet te ontploffen op onze stoel. (Oké, chips staan er ook. Er wordt ook nog geleefd) Hiervoor is dit dus de perfecte oplossing. Ik goot er alvast een stevige scheut citroensap bij, een shot instant-wakker op een vermoeide vrijdagavond!

 

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

De tegels worden nog gevoegd. Geen paniek, enal.

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

Vol-au-vent met vegetarische balletjes, alpro room -aangezien we een vers van de pers lactose-intolerante dame aan tafel hadden – en massa’s champignons.

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

Zoals je kan zien, is de keuken voor 80% afgewerkt. Nog een likje verf hier, een voegje daar, en we kunnen!

 

Als hoofdgerecht serveerde ik vol-au-vent.. maar dan zonder kip. Geen wenkbrauwen optrekken, want het was su-per lekker! Eerlijk toegegeven, ik had nog nooit in mijn leven zelf vol-au-vent gemaakt, maar kijk, dat blijkt dus kinderspel te zijn. Champignons bakken -extra vegetarische balletjes bakken– en een snelle roux maken. Om het stevig gerecht wat te counteren, maakten we een salade met veel ajuintjes en opnieuw een scheut citroensap!

 

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

There’s always room for dessert, zoals mijn blog het zelf zegt. Erg veel uitrusting had ik nog niet ter beschikking, aangezien we nog in de verhuis-fase zitten, maar enkele stevige glazen did the trick! Mini-trifle van yoghurtroom en frambozencoulis: lekkerrrr. Net zoet genoeg, maar geen mond-plakker (waarbij ik er stiekem nog wat witte-speculaas chocolade heb in gesmokkeld).

Kortom, grote fan van de Colruyt feestformule: poepsimpel, budgetvriendelijk, echt kei-kei lekker en vooral om nog eens op het tweede terug te komen: weet wat je betaalt, want met die feestdagen is het echt crisis in de portefeuille, maar een reuze fiesta in de maag! RECEPTEN VINDEN JULLIE HIER TERUG, ole! Laat het smaken!

PS: De vol-au-vent maakte ik anders, door het éérst bereiden van een roux (flinke hoeveelheid boter, aangevuld met steeds bloem en Alrpo soja light room. Waarna ik, zoals in de link, na stap 4 mijn roux bleef aanvullen met Room tot wanneer ik een goeie, stevige maar voldoende lopende saus had.) 

 

Colruyt laagste prijs, Colruyt eindejaar

 Een gigantische shout-out naar Maja Keldermans, voor het maken van deze om op te eten plaatjes!