Delicious Dinner, Light Lunches, Superfood Snacks

Volkoren Bananen Cupcakes

 

Zo wil iedereen zijn dag starten, toch? 😉 Vaak maak ik mijn lunch voor de volgende dag de avond ervoor klaar. Zo hoef ik ’s morgens geen tijd te besteden aan het maken van cupcakes en wel aan het intomen van mijn weelderige haren. Zoals in een eerdere post vermeld, kan je deze ‘lunchbox’ kopen bij Hema voor +- 5euro. Heel handig en lekt niet: getest en goedgekeurd! Lunch bestond uit veldsla&rucola, gebakken aubergine, spekjes, komkommer met kruidenkaas, een eitje en wat noten.

Mijn ontbijt bestond uit yoghurt met volkoren cornflakes en rozijnen én bananen cupcakes! Feest!

Bananen cupcakes

  • 3 eieren
  • 1 banaan
  • 13gr Canderel
  • 160gr volkorenbloem
  • 120ml olijfolie
  • 1tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder

 

Zo ga je te werk

  • Klop de eitjes los, voeg de bloem erbij, de suiker en de olijfolie. Klop het tot een gladde massa.
  • Daarna voeg je er het bakpoeder en het vanillepoeder bij. Verdeel dit mengsel over vormpjes naar keuze. (Hier op foto: 2euro voor 6stuks- Casa)
  • Vervolgens snijd je een banaan in stukjes en duw je telkens één stukje banaan horizontaal in het cakeje tot de banaan op dezelfde horizontale hoogte ligt als de rest van het deeg.
  • Zet nu de cakejes 35/40min in een voorverwarmde oven (175°) tot ze goudbruin zijn. Achteraf bestrijk je de banaan met pindakaas en duw je deze even in kokosschilfers.
Good morning!