Fashion, Wishlist

Waarom O MY BAG mijn hart gestolen heeft.

Handtassen, tote bags, clutches, portefeuilles, zakken, .. geloof me, ik ga altijd zonder de deur uit. Op een of andere manier lijk ik er in te slagen mezelf als ‘handtas’ te profileren. Gsm in de broekzak, geld in de jaszak, sleutels in de hand en we kunnen weer! Toen Duifhuizen Tassen en Koffers (zoals de naam het zegt: van tassen en koffers tot rugzakken en trolleys) me vroeg of ik een tas wou uitkiezen -en dus ook testen- dacht ik eerst bij mezelf: wél, in principe ben ik zelf een handtas, so I don’t need one. Alhoewel, ik steeds jealous much ben op iedereen die zo mooi staat met een toffe handtas gematcht bij de outfit, besloot ik toch maar eens een kijkje te nemen.

Duifhuizen Tassen en Koffers kan je eigenlijk vergelijken met een Zalando, of de Inno van bij ons, maar dan enkel en alleen voor al het bovengenoemde. Begrijp mij niet verkeerd, het aanbod is.. zo groot als mijn honger bij het opstaan (endless). Dus, zo gezegd zo gedaan, ik nam een kijkje op zoek naar een handtas die ik misschien wél eens zou dragen, en blijven dragen. Voor mij moet een tas: groot zijn aangezien ik veel rommel maak, niet te girly zijn aangezien ik liever sporty-comfy de deur uitga -daar is het probleem alweer- en liefst een meerwaarde hebben voor of geen schade richten aan diegene die het gemaakt heeft. Letterlijk, diegene die de tas gemaakt heeft.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Mijn oog viel op O MY BAG. Kennen jullie dit merk? Ik had het alvast enkele keren op Instagram zien passeren, en was steeds verkocht aan het feilloos strak design. Maar *trommelgeroffel* the best is yet to come. O MY BAG verkoopt leren tassen die enkel vervaardigd zijn met ecologisch leer. Dit houdt in dat er geen chemische stoffen aan te pas komen om het leer ‘klaar te stomen’ voor gebruik, maar er enkel en alleen natuurlijke producten worden gebruikt; een verlaagde koolstof uitstoot en meer respect voor het milieu als gevolg. Niet alleen het milieu staat centraal, maar ook de échte mensen die jouw tas met de hand maken. Dichtbij Kolkata, India, wordt er gegarandeerd dat eerlijke lonen, degelijke opleiding, onderwijs een feit zijn. Daarnaast heeft men ook extra oog voor vrouwen en minderheidsgroepen, om ook hen voldoende aan het werk te zetten. Kortom, door te kiezen voor O MY BAG -in plaats voor een ander merk- draag je bij aan het voorzien van jobs op plaatsen waar ze nodig zijn, aan personen die het nodig hebben.

Deze gaat alvast overal mee. Naar het werk, om te shoppen, op de fiets!

Oké, ik wist alvast aan welk merk mijn hart had verloren, maar nu nog een model vinden; makkelijk, strak en groot. Dat waren de vereisten. I now present you: de ‘Shopper Posh Stacey Camel‘. Ik bedoel, complimentjes vliegen in het rond met deze schoonheid rond de arm. ‘Wauw, wat een knappe tas’. (Best wel fijn om te horen, unicum.. ik draag nooit tassen!) Deze is dus de uitzondering op de regel. Kortom, ook op zoek naar deze of een andere tas? Of een leuk kerstcadeau -voor jezelf-? De Zalando van de Tassen, Duifhuizen Tassen en Koffers tot uw dienst.

Processed with VSCO