Always room for dessert, Superfood Snacks

Warme bessen ‘dumplings’

Snacken voor de tv, en het liefst van al met iets zoets, warm en comfort-food-achtig. Ik ken het, dagelijkse struggle. Toen ik de kans kreeg om op een inventieve manier om te springen met een gigantische wok-pan, dacht ik dan ook aan dit soort momenten. Snel iets in de wok gooien, even laten sudderen en op de schoot in de zetel! En natuurlijk is het volledig lief voor de lijn! Graag gedaan xoxo

 

Wat heb je nodig?

  • Een wokpan
  • 500gr ingevroren rode vruchten mix
  • sap van 1 citroen
  • 7 el kokosbloesemsuiker
  • 1 kop speltbloem
  • 1/2 kop (magere) botermelk
  • 1el bakpoeder
  • 2el gesmolten, ongezouten boter
  • een snuifje zout
  • wat kaneelpoeder

 

Hoe ga je te werk?

  • Gooi de ingevroren vruchtenmengeling in de pan en laat sudderen op een middelmatig vuurtje. Voeg hier het sap van de citroen en 4 el kokosbloesemsuiker aan toe.
  • Meng in een kom de kop speltbloem, de 1/2 kop botermelk, de 2el gesmolten boter en 2el kokosbloesemsuiker aan toe. Meng alles goed tot een glad geheel.
  • Eens de rode vruchten ontdooid zijn, schep je steeds met een eetlepel wat beslag uit de kom en verdeel je +- 8 goed gevulde eetlepels over het rode vruchten mengsel.
  • Plaats een deksel/schotel/plank over de wokpan en laat op een goed vuur (tussen middelmatig en koken) sudderen voor 15 minuten. Bestrooi alles nog eens met wat kokosbloesemsuiker en kaneel.
  • Schep steeds één bignet/dumpling uit de wokpan en serveer warm.

 

DSC_0253b