Holy Breakfast, Superfood Snacks

WIN Xavies’ Granovie: 6 hemelse smaken!

Xavies Granola

Opstaan gaat vaak gepaard met kousen zoeken, tas klaarmaken, douchen, make-uppen om te redden wat er te redden valt en wie weet, als er nog wat tijd over is, een gezond ontbijt in elkaar flansen. Zo niet, wordt het de alom geliefde witte boterham met choco! Dit moet je zéker eten wanneer je binnen de twee uur opnieuw honger wilt hebben en zin in zoet. Maar, met de zomer voor de deur kiezen we best wat tactischer. Wat dacht je van yoghurt met rijkelijke granola? Xavies’ Granovie heeft wel 6 smaken, elke dag dus weer iets anders! 

Xavies Granola

Xavies Granola

Xavies Granola

Danku, Xavie!

Xavies werd opgericht door Xavie, en haar motivatie hierachter sluit 100% aan bij hoe ook ik begon met gezond leven: een goed voornemen, minder suikers eten en je eetpatroon volledig proberen om te gooien. Haar doel? You’re gonna like this: lekker en voedzaam ontbijten zonder tijd te verliezen!

Wat maakt Xavies’ granovie nu zo anders? Wel, waar ik allereerst van verstomd stond, is dat elke smaak -maar dan meen ik ook echt élke smaak- super lekker is! Je hebt de keuze uit noten-zaden, extra zaden, kokos-kaneel, amandel-abrikoos, noten-chocolade en dubbele chocolade! Mijn favoriet is zonder fout de amandel-abrikoos, doet me instant denken aan zomer, tropische stranden en een zwembad, geen idee waarom!

Maar hé, no fear, want ze zijn echt allemaal enorm moeilijk om af te blijven. En zo denk ik er niet alleen over, ook mijn wederhelft is helemaal verkocht! Een moeilijke ontbijter, maar ook hij kiept elke ochtend een stevige portie granola gretig over zijn kommetje yoghurt!

&Ohja, hoe leuk zien die zakjes eruit?! Misstaat zeker niet in mijn wanna-be-maar-ver-weg-Pinterest-keuken!

Xavies Granola

Smaak en structuur

Zoals ik hierboven al zei, zijn er zes overheerlijke smaken verkrijgbaar. Nu, Xavie gebruikt agavesiroop in plaats van honing (waar vaak erg veel bewerkte suikers aan worden toegevoegd, tenzij je ‘raw honing’ gebruikt) of ahornsiroop. Agavesiroop zorgt ervoor dat je suikerspiegel minder snel stijgt dan bij geraffineerde/witte suikers, waardoor je dus veel minder snel zin krijgt in zoet.

Daarnaast worden aan de meeste varianten heel wat voedzame ingrediënten aan toegevoegd, zoals: havervlokken, speltvlokken, allerlei zaden en gewoonweg heel wat lekkers zoals kokosschilfers, pure chocolade of abrikozen!

Wat ik nog goed vind aan deze granola, is de structuur. Ik moet toegeven, wanneer ik zelf mijn granola maak (daar ben ik ook voorstander van natuurlijk!) is hij heel wat groffer: ik plet de noten niet, het gedroogd fruit gaat er ook in z’n geheel in of in groffe stukken en heel misschien gebruik ik soms net wat te veel zoetstof om het yummy-gehaalte hoogt te houden. Nu, deze structuur is heel wat fijner en ook het zoet-gehalte is veel minder fel dan wanneer ik zelf het zou doen. Goed teken dus!

Xavies Granola
Xavies Granola

Win: een 6-smaken Xavies’ kennismakingspakket

Inderdaad, dat zomer-klaar lichaam zal er sneller zijn dan je denkt! Lichte en overheerlijke ontbijtjes voor de gelukzak die dit overheerlijk pakket aan de haak slaat! Wat moet je doen? Super simpel!

  • Laat via de Facebook-pagina, de blog of op Instagram weten welke nieuwe smaak niet zou misstaan in het rijtje en tag/vernoem twee vrienden waar je zoveel granovie wel zou mee delen!

Ps: laat je fantasie de vrije loop! Wat dacht je van gedroogde mango met gedroogde ananas en pompoenpitten? There’s no limit!

De winnaar wordt bekend gemaakt op 8 april! Good luck, Chuck, zet’m op!