Always room for dessert, Holy Breakfast

Zoete Appelcrumble

Zoete appelcrumble met kersen
Experimenteren met eten tijdens de blokpauze draait meestal uit op iets lekkers! En ook deze keer wordt het smullen: appelcrumble met aardbeien en kersen. 5 minuten schil- en mengwerk, 45 minuutjes in de oven en klaar!

Wat heb je nodig (voor 2/3pers):

Voor de bodem:

  • 3 appels (naar keuze)
  • 10-15 aardbeien
  • 10 kersen
  • Tip: dit kan je ook maken met rabarber of enkel rood fruit.

Voor de crumble:

  • 150 gram havermout
  • 5 theelepels rietsuiker
  • 6 centiliter olijfolie/maisolie
  • 1 eetlepel honing
  • Wat je zelf nog kan toevoegen: kaneel, rozijnen, nootjes (vb walnoten), enzovoort.

 

Zo ga je te werk

  • Schil de appels in hapklare stukken en verdeel ze over de bodem.
  • Snijd vervolgens ook de aardbeien en kersen in stukjes en leg deze over de appels.
  • Meng in een kom de havermout, rietsuiker, olijfolie en honing. Mengen met een lepel volstaat.
  • Verdeel het mengsel over het fruit.
  • Zet de kom op 180° voor 45 minuten in de oven . (Voor diegenen die een krokante korst willen, kan de grill ook nog enkele minuten worden opgezet. )
Dit is trouwens heerlijk bij wat yoghurt of een bolletje ijs. Smakelijk!
Zoete appelcrumble met kersen
Zoete appelcrumble met kersen