Food, Hotspots, Lifestyle, Travel

48 uur in Genk: wat te doen?

Genk: de stad van de mijnwerkers, de mooie natuur, het lekker eten en het warme ontvangst.

Misschien een kleine schande, maar tot voor kort waren mijn vriend en ik nog nooit in Genk geweest. Het stond al lang op ons to-visit lijstje, maar toch leken we steeds vaker verre oorden op te zoeken dan citytrips dichtbij te maken. Zo gezegd zo gedaan, een ticketje heen (en helaas ook terug)!

Samen hadden we een kleine 48 uur in Genk om te ontdekken wat de stad zoal te bieden heeft. Natuurlijk bestond onze trip voornamelijk uit eten, lekker eten, nog meer eten en tot slot: gewoonweg echt veel te veel eten! Hier alvast enkele adresjes, en vooral to-do’s / must-see’s opgesomd voor de nieuwkomers in Genk!

 

Homemade dishes bij Peppe’s

Peppe’s is een combinatie van een Siciliaanse Bistro en een gezellig winkeltje in het hartje van Genk. In deze laatste vind je lekkers terug van kerstomaatjes en olijfolie tot kazen, likeuren, wijnen, vleeswaren en zoveel meer. Liever ter plekke proeven? Schuif dan aan tafel! Doe jezelf één plezier, en bestel de huisgemaakte kaaskroketten. Je zal er nooit nog andere willen, trust trust me!

 

Viva la Vespa

“Wanneer gaan we eens met de vespa rijden?!” TADAAA! Na 5 jaar samenzijn, kunnen we dat ook weer afvinken. (Oké, in Rome deden we het ook, maar daar was het part of the trip!) Bij Vespa Discovery kan je een Vespa huren met gps erop, om zo heel wat verschillende tours af te rijden! Zelf namen we ‘Foodtour Genk’ wat neerkwam op meer dan 60km in en rond de stad cruisen. Van de stadstuintjes en restaurants, tot akkers en de mijnen!

 

Picknicken in het Park

Visit Genk biedt je de kans aan om Picknickmanden te bestellen en af te halen. To do: niet eten gedurende de hele dag (wordt best moeilijk daar) om dan àlles te kunnen opeten wat hierin zit! In de Picknickmand deluxe vind je: pistolets, kazen, fijne vleeswaren, vino, vers fruitsap, pastasalades, vers fruit, enzovoort! Wij zochten vervolgens een plekje uit in het Molenvijverpark: heel wat vrije bankjes (zelfs met vuurkorven daar) om je te settelen!

 

Pizza bij Il Proverbio

Dé eerste pizzeria met een vermelding in de Michelin gids, allen daarheen! Il Proverbio staat gekend om zijn Napolitaanse pizza’s (met een dunne bodem) en een vrij sober maar strak interieur waarin je tot rust kan komen (eerlijk blijven: alleen de jonge serveuse achter de bar mocht wel een glimlach opzetten), maar verder helemaal top! De mozzarella die daar op de pizza verschijnt, heb je nergens anders geproefd, en is in geen 100 jaar te vergelijken met die uit de pakjes van de supermarkt. Bijna platte kaas?! Smelten op de tong, we’ll be back! Ps: Wanneer je citroensorbet zou bestellen (het heeft me 3 volle minuten gekost vooraleer ik het doorhad): het ijs zit IN de citroen. Probeer dus niet als een gek de lepel in de schil van de citroen te rammen: it’s a trap B-).

 

Gezond en puur eten bij Jo Lemmens van Restaurant U

Als ik jullie één gouden tip mag geven, en dit is echt gemeend vanuit de grond van ons hart: Jo maakt de lekkerste gerechten klaar die je misschien ooit zal hebben geproefd. Begrijp me niet verkeerd, het hele weekend zat boordevol lekker eten! Maar, de smaken en combinaties die Jo op tafel toverde, we praten er nog steeds over tegen vrienden. Hij nam ons mee naar een lokale supermarkt waar we gewoonweg meenamen waar we zin in hadden; hij ging er vervolgens mee aan de slag. Het resultaat was een combinatie van een overvloed aan groenten, onwijs frisse smaken en gewoon dé perfecte combo waar we heel het weekend op zaten te wachten. Sinds kort ging zijn restaurant ‘U’ open (geen tafels, enkel één mooie grote toog in de vorm van een U, waarbij hij in het midden staat de kokerellen). Jo, je hebt echt talent! Als je dit leest, we komen snel terug aan jouw tafel zitten!

 

Ijsjes bij Le Lis

“What she’s having?”

Toch nog een gaatje over? Eet dan een ambachtelijk ijsje bij Le Lis. Een idyllische setting, wat schattige bankjes en vooral het lekker ijs zorgen voor de perfecte afsluiter van 48 uur in Genk! Zozozozo, het zit erop! Jullie weten waar naartoe!