Lifestyle

Festival sips&dips

Festival snacks gezond

De eerste festivals zijn zó dichtbij dat we ze bijna ruiken. Of zijn het de frietjes, pizza en cocktails die we ruiken? Indien ook jij maandenlang zwoegde voor het perfecte zomerlichaam of indien je er nog nét niet helemaal bent, houden deze food tips je gedurende alle festivals op het rechte pad.

Op de camping

Aangezien je op campings moet denken in termen van temperatuur en houdbaarheid, zijn volgende snacks de perfecte keuze. Wraps zijn heel makkelijk ter plaatse klaar te maken indien je voor beleg kiest waar niet veel geklungel bij te pas komt. Denk maar aan kippenwit, hardgekookte eitjes (deze heb je al op voorhand gekookt), voorgemaakte light broodsalades, bolletjes mozzarella uit een pakje, enzovoort. Ook de dag voor het vertrek zelf suikervrije cakejes maken, is een goede oplossing. Zo kan je het aanbod van de XL ribbel paprika chips vriendelijk afslaan. Neem verder nog een voorraad fruit mee dat niet zo koel hoeft te blijven en lang houdbaar is zoals appels, peren, druiven en kersen. Tot slot is de gouden regel om altijd voldoende water bij te hebben. Zo hang je niet bij de eerste droge mond toegewijd rond de fles Cola.

 

Festival snacks gezond

www.youngdumbandfun.blogspot.com

Cocktails

Calorieën tellen heeft vaak niet veel nut als je al gezond eet, maar het helpt je op festivals wel rekening te houden met wat je beter niet naar binnen slurpt. Zo is het beste drankje een glas cava of voor de big spenders onder ons een glas champagne. Per glas bevatten beide maar 70-80 calorieën. Daarnaast is ook rum – Cola Zero een verstandige keuze met slechts 100 calorieën per glas. Deze drankjes worden gevolgd door bier (140kcal), Martini (170kcal) en een Mojito (220kcal). Op het eerste zicht lijkt het allemaal niet zo veel, maar als je weet dat de richtlijn voor vrouwen gemiddeld op 1500-2000kcal staat, is de maximumgrens snel bereikt.

 

Festival snacks gezond

www.withbite.blogspot.com

Wat eten we vandaag? Spaghetti?

De beste keuze is natuurlijk een salades met de saus apart. Als je geen voorstander bent van gezond eten op festivals, is ook pasta met tomatensaus (vermijd de kaassauzen) of een wokgerecht een goede keuze. Heb je toch zin in pizza? Kies dan voor de variant waarop de minste hoeveelheid kaas te bespeuren is. En als je tot slot ’s nachts nog in het frietkraam belandt, kies dan voor een kipsaté of kipcorn met barbecuesaus of ketchup.

 

Festival Snacks Gezond

www.boudist.com

Dansen dansen dansen

Door te springen op de muziek en de longen uit jouw lijf te brullen, verbrand je makkelijk 400 calorieën per uur.

Als je nadenkt hoe lang je gemiddeld uit je dak gaat op een festival, is een mooie workout zeker gegarandeerd. Nog enkele look good tips nodig? Doe een shortje aan, zo krijgen jouw melkflessen ook eens de kans om kennis te maken met de zon, neem altijd een stuk fruit mee in je handtas en draag zwarte kledij, want dat heeft meestal een afslankend effect.