Inspiration, Keuken&Design, Lifestyle

Happy House: Keuken!

Last but absoluut not least, onze keuken! Op het eerste zicht, leek het allemaal nog wel mee te vallen. We dachten, een likje verf (net zoals bij de muren) en dat komt hier allemaal dik in orde, dan is die Italian-look direct weg! Wanneer ons huisje écht van ons was, konden we alles van dichterbij bekijken. “Die kastjes… die zijn wel écht oud hé”. We hebben nog een poging ondernomen, en het hout afgeschuurd, maar het was echt een onbegonnen werkje. ‘Schat, we doen is zot, we halen die keuken eruit, en we beginnen opnieuw!’

 

Work it, baby.

 

Al het hout, gyproc en gruis eruit, nieuwe gyproc erin, nieuwe keuken erin, schilderen, decoreren, en klaar! (Kort door de bocht, want we hebben letterlijk 2019 grijze haren gekregen van onze keuken, maar het resultaat mag er 200% zijn!

Wat we allemaal veranderden, en waar we dit haalden?

  • Wit, wit en nog eens wit. Wat verf betreft, besloten we om direct voor deftige verf te kiezen. Zoals je weet van de woonkamer, kwam er veel wit aan te pas, maar in de keuken mocht er best wel wat contrast zijn. We kozen voor Clear Grey A10 van Levis, aangelengd met heel wat witte verf om het zachter te maken.
  • Om budgettaire redenen, moesten we met zo weinig mogelijk geld een zo leuk mogelijke keuken zien te vinden. Praise the lord for Ikea. Deze zat (+- oktober) bij de nieuwe collectie; we waren op slag verliefd. Een opvallende kleur, maar toch rustig!
  • Onze oven is echt top! We kozen voor Whirlpool 6th sense oven; deze springt automatisch af wanneer hij iets verbrand detecteert (geen overbodige luxe hier), en hij reinigt zichzelf in 30 minuten tijd zonder producten!
  •  &Ohja, die spoelbak, die moesten we écht hebben!