Inspiration, Lifestyle

Happy House: Slaapkamer & Dressing

Toen we de slaapkamer voor de aller eerst keer binnenstapten, dachten we: ‘Oké, met de ruimte kunnen we iets… maar dat behang?!’ Het behang zat letterlijk o-ver-al! Op het plafond, op de deuren, in elk kleinste hoekje. Ook hier, leek de kamer, ondanks dat ze vrij groot was, kleiner door het ‘kleurgebruik’ (of hoe je dit ook kon noemen). Dus, zo gezegd zo gedaan, al het behang moest verdwijnen! Echter, omdat het behang er was om de vrij oneffen muren te verdoezelen, zagen we al snel dat ook wij of heel erg ons best gingen mogen doen met plamuursel, of ook gingen moeten behangen! Lang leve mooi behang!

 

 

Arte, Hooked on Walls

Ja er bestaat veel behang, maar ja, er bestaat ook veel verschrikkelijk behang! Gelukkig kregen we de hint om eens bij ‘Arte, Hooked on Walls‘ een kijkje te nemen. Hop Hop naar de dichtstbijzijnde verdeler en.. daar kregen we zo’n 12 inkijk boeken mee naar huis. (Eigenlijk is dat net zoals gaan winkelen samen naar de Ikea, een relatietest) ‘Oh, deze! Die nemen we!’ ‘Nenee, kijk, deze, deze wordt het’ Het was of elke muur met een ander soort behang bekleden, of er gewoon samen écht uitgeraken wat het zou worden!

Mocht jullie het nog niet opgevallen zijn, mijn vriend en ik, wij reizen graag. We botsten dan ook op een print waar we beiden direct zot van waren, maar ik kan me inbeelden, je moet ervoor zijn natuurlijk! Een gigantisch groot stratenplan bekleedt dezer dagen onze accentmuur. Licht beige, zodat het blend, maar toch voldoende opvallend om het verschil te zien. We like, very much, Arte!

 

Wat we verder nog deden?

  • We zorgden dat de gehele kamer witte en beige tinten kregen, om alles te vergroten.
  • We plaatsten tussen onze twee ‘lege’ gaten aan beide kanten een kapstok, dit omdat we geen plaats hebben voor een bombastische kast in de kamer, en om het open gevoel te behouden.
  • We houden van de combinatie met oud/industrieel (zoals je ook al zag bij onze woonkamer en de tv-kast van gerecycleerd hout), en dus schuifelden we al wat rommelmarktjes af, met tot nu toe als enigste vondst: drie oude whisky flessen!

 

 

Dressing

 

Dat dit uiteindelijk écht de dressing zou worden, hadden we niet direct voor ogen. Het idee speelde wel, maar er lag in dit ‘kot’ nog geen vloer, geen degelijke muurbekleding, enzovoort! Met het naderen van onze zelf gezette deadline om erin te trekken, en het feit dat we -zoals hierboven gezegd- echt geen plaats hadden voor een degelijke kast, besloten we dan maar dit hokje om te bouwen! Vloer erin (ZELF GEDAAN, FIER! Nu de plinten nog!), en opnieuw een printje van bij Hooked on Walls gehangen! Het moest optisch groter lijken, en menig man heeft zich al tegen onze muur geplakt ‘maar wauw, dat lijkt écht leer!’ Nog een nieuwe lamp erin, plintjes afwerken, een spiegel, wat decoratie en KLAAR!