Food, Hotspots, Inspiration, Travel

Volledig ontstressen bij Lavendine Puur in Genk

Al maanden zei ik tegen mezelf “Oh, er zo is tussenuit.. ik doe alles!” Et voila, nog voor we het wisten, stond ons weekendje Genk gepland. Ik was nog nòòit in Genk geweest, maar ben alvast heel, heel aangenaam verast!

Hoe ons weekendje Genk er van A tot Z uitzag (samengevat: wat we zo allemaal naar binnen speelden, en waar je dus écht moet zijn voor lekker eten) lees je in mijn andere post 48 uur in Genk! Van al dat Vespa-rijden, fietsen en eten.. konden we ook wel wat rust gebruiken! Waarschijnlijk is het jullie nog niet aan de oren gekomen, maar ‘Lavendine Pure’ is dé max. Zelf slapen we nooit in hotelketens (oké, tenzij de overige panden 4x zo duur zijn, dan overwegen we het), maar anders kiezen we steeds voor een slaapplek ‘zo dicht mogelijk tegen de mensen’. Bed & Breakfasts & Airbnb staan hierbij op kop!

Lavendine Pure was – zoals ze het zelf zeggen – puur genieten. Het klopte gewoon, en zat hem dan ook in de kleinste details: ze gebruiken zo veel als mogelijk ecologische materialen, de boxspring was een bed om van te kwijlen, van het ontbijt ging je hart wat sneller slaan.. om nog maar over het ontvangst te zwijgen! Tine & Daniël zijn een ware gastvrouw en -heer: goedlachs en erg behulpzaam. We leenden er fietsen, David leende Daniëls jasje voor op de vespa, ik gebruikte er de computer van hun zoon, fietskaarten, advies, tips.. noem het maar op, ze deelden het met plezier!

“Een B&B in Genk, dat kan niet? Waar dan?!” Zelfs onze vrienden in het verre oosten van het land waren verrast: Lavendine Pure is een van de weinige, misschien wel een van de eerste bed and breakfasts in Genk! Naast het feit dat je er heerlijk kan slapen en eten, hebben ze ook een private wellness én massages die er aangeboden worden. Nu, wat kost dat klein paradijsje? Tussen de 115 en 140 euro per nacht (voor jullie twee natuurlijk, met of zonder welness!). Tot slot, enkele sfeerbeeldjes om jullie te tonen waar we sliepen en hoe we het naar ons zin hadden! Veel liefs, en Genk is top!