Werk & In de media

Altijd leuk om samen te werken! Ik sloeg al de handen in mekaar samen met Quaker, Sodastream, Jawbone, Le Pain Quotidien, Le Creuset, Xavies, ZAK! Designs, Duifhuizen, Cirkle, Lily Shop en vele anderen!

#9. Snack, Sandwich & Take-away magazine: foodtrends 2016

Schermafbeelding 2016-01-18 om 21.48.44

 

#8. Gastartikel Het Nieuwsblad: Winter BBQ

12004723_1103399879673229_6116620877586140701_n

Tips&Tricks voor een gezonde versie van een BBQ tijdens kille dagen, vond je op 23 september 2015 in de “Fokus Winter Guide”; bijlage bij Het Nieuwsblad!

 

#7. PANOS

Voor Panos creëerde ik, ter ere van de lancering van de nieuwe QUBO broden, 3 lekkere en makkelijke varianten op de traditionele boterham. Ik ging aan de slag met QUBO Born brood en QUBO 100% volkoren. Het resultaat; dips met tomatentapenadegebakken pindakaas boterhammen en avocado-spiegelei belegde broodjes.
 
foto 1 (1)

 

#6. KRACHTVOER

Krachtvoer is een food festival georganiseerd door het foodcollectief Alle Dagen Honger en Villanella. Het festival mixt en matcht literatuur met cocktails, documentaires met boeiende nagesprekken en gastronomische diners met street food. Ik volbracht een vrijwillige stage met project en communicatie assistent als functie.

 

#5. LOUVINTAGE

Wekelijks schreef ik voor de fashion en lifestyle blog Louvintage onder de rubriek Health. De onderwerpen variëren van snelle recepten en tips om de blokperiode gezond door te komen tot de hotste healthy hotspots van het moment.

 

#4. LIBELLE LEKKER FOODBLOGGER CONTEST

 
Gemotiveerd schreef ik me in voor de Libelle Lekker Foodblogger Contest:
“Wanneer ik zag dat jullie op zoek waren naar de lekkerste foodblog van Vlaanderen, sprong ik een gat in de lucht: ‘Dit is mijn kans!’. Mijn blog mag dan wel niet de meest technisch hoogstaande snufjes bevatten, maar achter elke blogpost zitten uren kokerellen, schrijven, foto’s nemen en etentjes verborgen. 
 
Ik heb mezelf kunnen omtoveren van ‘couch potato’ naar ‘sweet potato baked in honey with cranberries’ met de hoop dat The Healthy Ever After hetzelfde effect zou teweegbrengen bij anderen. Ik ben er zeker van dat de Libelle Lekker Foodbloggers contest mijn duwtje in de rug kan zijn. Mijn dienblad is alvast kraaknet en klaar om besmeurd te worden.” 
 
Voor de eerste opdracht, verstuurd door Mie (hoofdredacteur Libelle Lekker), stuurde ik mijn pompoencakejes met geitenkaas en veenbessen in. Bij de tweede opdracht werden we uitgedaagd om de smaakpapillen van Wim Ballieu omver te blazen. Hierbij ging ik met veel plezier aan de slag in de keuken en bestond het resultaat uit amandel panna cotta met speculaas crumble en ovengebakken peer. De derde en jammer genoeg laatste ronde sloot ik af met mijn aperitiefglaasjes tricolore waarbij alles draaide rond food fotografie. Hierbij eindigde ik net niet bij de laatste 5 finalisten maar ben ik wél een ervaring rijker.
 

 

#3. REPO GEZONDE OBSESSIES – 21BIS

Voor het programma 21bis uit de richting journalistiek van Thomas More Mechelen ging ik aan de slag met met mijn gezonde obsessie. Zo creëerde ik een gezonde hamburger en toonde de reportagemakers en de kijkers dat er heus wel alternatieven bestaan voor de welgekende fast food snacks.

 

#2. LILY – WORKSHOP HEALTHY BREAKFAST
Speciaal voor de Lilyettes zorgen Lily en mezelf voor een gezond powerfood ontbijt met bijhorende tips&tricks om lekker en voedzaam te ontbijten; dit ter ere van de lancering van hun nieuwe sport collectie. Naar aanloop van het event, wordt er wekelijks een ‘sweet sins’ receptje gedeeld. Dit kan je lezen op de blog van shop LILY.

 

#1. BLOGGER A.VOGEL LENTEWEEK

 
Als grote fan van de visie/missie van A.vogel, deed ik met plezier mee met hun jaarlijkse lenteweek. Daarnaast verzogde ik de content voor dag 5, “Leven met minder suiker”. De post met als titel ‘Suiker. Kijken mag, aankomen beter niet‘ tracht de lezers bij te brengen waarom we net een constante drang naar zoet ervaren. Ook na de Lenteweek werden enkele gezonde recepten gedeeld op de website van A.Vogel, recepten die volledig aansluiten bij hun visie en kijk op gezond eten.